Bakanlıktan Grip Aşısı Bedelinin Karşılanması Açıklaması


Bakanlıktan Grip Aşısı Bedelinin Karşılanması Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finansmanı sağlanan grip ilacına ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finansmanı sağlanan grip ilacına ilişkin, Sağlık Uygulama Tebliğinin 2.3.4-B Maddesinde “Grip aşısı bedeli; sağlık raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edildiğinde yılda bir defaya mahsus olmak üzere karşılanır” hükmü yer almaktadır.

Söz konusu maddede yer alan "yılda bir defaya mahsus" ifadesinden aşılama için önceki yılın aynı gününün beklenmesi gerektiği yönünde bir değerlendirme yapıldığı görülmüştür.

 “Yılda bir defaya mahsus” ifadesi bir sonraki aşılama için önceki yılın aynı günü olarak değerlendirilmeyip grip aşısı sezonu olan Eylül-Ekim-Kasım-Aralık-Ocak dönemi içerisinde olması kaydı ile yılda bir kez yapılması anlamına gelmektedir.

Bu nedenle iki aşılama arasında 1 takvim yılı süre geçmiş olması şartı aranmayacaktır. Grip aşısı ödemelerinin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir.

Önemle duyurulur.’


Yayın Tarihi: 13/10/2017