Bafra’da Yardımlaşma ve Dayanışma Kültürü İlmek İlmek Örülüyor


Bafra’da Yardımlaşma ve Dayanışma Kültürü İlmek İlmek Örülüyor

Hamit Kılıç başkanlığındaki Bafra Belediyesi; sıcak yemekten taziye çadırına, yakacak ve giyecek yardımından engelli hizmetlerine uzanan sosyal yardımlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürüyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin ilçe sakinleriyle buluşturulduğu Bafra’da, yardımlaşma ve dayanışma kültürü ilmek ilmek örülüyor.

Bafra Belediyesi, sosyal yardım çalışmalarında da öncü olmaya devam ediyor. Hayata geçirilen proje ve hizmetlerle birlikte gencinden yaşlısına, engellisinden ihtiyaç sahiplerine kadar Bafralının her an yanında oluyor. Sosyal belediyecilik çalışmalarının en güzel örneklerinin verildiği Bafra’da, gönül köprüleri kuruluyor.

Bafra Belediyesi ilçe sakinlerinin yanında

Bafrar Belediyesi, yemeğini yapamayacak durumda olan yaşlı, engelli ve yakını bulunmayan vatandaşların evlerinde her gün gönül sofraları kuruyor. İlçe genelinde ihtiyaç sahiplerine binlerce gıda paketi ulaştıran Bafra Belediyesi, öğrencilere de yardımcı kitap desteğinin yanında hizmete sunulan okuma salonunda bilgisayar ve internet desteği sağlıyor.

Engeller bir bir kaldırıldı

Hayata geçirilen Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine giyecek desteği sağlayan Bafra Belediyesi Engelsiz Bir Bafra için atılan adımlar kapsamında da takdire şayan çalışmalara imza attı. Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engellilere yönelik el sanat kurslarına aralıksız devam eden Bafra Belediyesi, ilçedeki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırcak çok sayıda uygulamayı hayata geçirdi.

Bafra Belediyesi 5 yıllık süreç içerisinde;

2595 kişiye nakdi,

1589 haneye yakacak,

5257 vatandaşa giyecek,

1204 haneye 2 öğün yemek

1805 gıda paketi,

888 hasta yatağı,

89 haneye ev eşyası yardımında bulunurken 49 ailenin ev tadilatını gerçekleştirmenin yanında,

595 engelliye ulaşım, 118 manuel sandalye, akülü sandalyeler, engelli aparatları ve engelli şarj istasyonları desteği sağladı.

Öte yandan Geleneksel Sanatlar Merkezi’ni hizmete sunan Bafra Belediyesi, 5 yıl içerisinde 11 branşta 3500 kursiyere eğitim verdi.


Yayın Tarihi: 21/02/2024 - 18:11