Bafra Minibüslerinin Samsun Merkezine Girememesine Projeli Çözüm


Bafra Minibüslerinin Samsun Merkezine Girememesine Projeli Çözüm

Bafralı yolcu ve minibüsçülerin yıllardır çözüm beklediği bir soruna daha neşter vuruluyor.

Yıllar önce alınan karar ile Bafra’dan Samsun’a giden minibüslerin şehir merkezine girememesi nedeniyle hem yolcular hem de minibüs şoförleri sorun yaşıyorlardı.

Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir Bafra Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hamit Kılıç davetli olarak gittikleri Bafra Minibüsçüler Derneği üyeleri ile bir araya geldikleri toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, göreve gelmelerinin hemen akabinde yıllardır devam den bu çileye bir son vereceklerini belirtti.

Demir: “Bafra Türkiye ekonomisine değer üreten bir ilçemiz”

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Bafra Belediye Başkanımız ve Başkan Adayımız Sayın Hamit Kılıç, Bafra’nın tüm sorun ve beklentilerine hakim bakış açısına sahip. Bafra Belediye Başkanımız ile elele vererek yıllardır çözülmeyen ve vatandaşımıza çile çektiren bu uygulamanın artık sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“Bafra Minibüs Terminali Projesi ile sorun ortadan kalkacak.”

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, eski Bara garajını yeni tekniklere göre aynı yerine yeniden inşa ederek yıllardır çözülmemiş bir sorunu daha ortadan kaldıracak adına da Bafra minibüs Terminali olarak belirleyeceğiz.

İki kat olacak, ring sistemi ile içeride araç beklemesinin önüne geçilecek. Teknolojinin her imkânı ile donatılmış terminalde araçların nerede olduğunu belirleyecek araç takip sistemleri ve güzergâhta yolcu alıp bırakılacak noktaları belirleyeceğiz. Sonuç olarak tek bir hat değişikliği ile vatandaşımız istediği yerden istediği yere gidebilecek” dedi.

Bafralı Minibüsçüler tarafından oldukça büyük bir sevinçle karşılan bu açıklama şimdiden ilçede heyecana neden oldu.

Kılıç: “Hem minibüsçü kardeşlerimiz hem de yolcularımız rahat bir nefes alacak”

Yönetimlerin sorunların devamını sağlamak değil çözüm arayışları içinde olmaları gerektiğini belirten Bafra Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hamit Kılıç ise: “Uzun bir zaman diliminde Bafra’dan Samsun’a giden vatandaşlarımızın yaşadığı sorunu gelişigüzel uygulamalarla değil, teknolojik altyapıya sahip projelerle giderilecek. Bafra Minibüs Terminali ile hem minibüsçü kardeşlerimiz hem de yolcularımız rahat bir nefes alacak.”


Yayın Tarihi: 07/02/2019