Bafra Belediyesi Farkındalık Oluşturuyor


Bafra Belediyesi Farkındalık Oluşturuyor

Bafra Belediyesi; düğün, uğurlama ve spor müsabakası gibi etkinliklerde silahla havaya ateş edilmesinin önlenmesi ve mutlu anların hüzne dönüşmemesi için İçişleri Bakanlığının 24.10.2018 tarihli ve 9354 sayılı yazısına istinaden bu tür etkinliğin yapıldığı yerlere 'Mutluluğa Kurşun Sıkma. Geleceği Karartma' yazılı afişlerin asarak farkındalık oluşturuyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili açıklamada, ülke genelinde bayram, düğün, uğurlama, spor müsabakası gibi organizasyonlar sırasında meskûn mahallerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması nedeniyle, yaralama ve ölüm olaylarının meydana gelmesine üzülerek şahit oluyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da oldukça önemsediği bu durum hakkında halkımızın dikkati çekmek için başlatılan çalışmalarda bizlerde yerimizi aldık” Dedi.

Başkan Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kamu düzeninin korunması, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için ilçemizin sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması sonucu en mutlu anlar maalesef ki hüzne dönüşebiliyor. Buna kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’lun öncülüğünde başlatılan ve bu tip kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan “Mutluluğa kurşun sıkma. Geleceği karartma” afişleri ilgili alanlara asarak halkımızın dikkatini çekmeye gayret gösteriyoruz” Dedi.

 


Yayın Tarihi: 08/11/2018