Ayvacık’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı


Ayvacık’ta Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Samsun Büyükşehir Belediyesiyle Ayvacık Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısı Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarları ile  beraber Ayvacık Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi tarafından ilçede yapımı tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme amaçlı yapılan toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Belur, Belediye Başkan Yardımcısı Refahittin Şencan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Ersoy, Belediye Meclis Üyeleri  Cevdet Yalçıntaş, Hüseyin Aksoy, Baki Atmaca, Ahmet Sarıoğlu, Mehmet Duman, Belediye Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Ayvacık Şube Müdürü Evren Öker ve ilçe mahalle muhtarları katıldılar.

Büyükşehir yasası  ile daha geniş alana yayılan hizmet ağını daha iyi yönetebilmek ve sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesini sağlamak için muhtarlar ile devamlı istişare halinde olan Belediye Başkanı Mustafa Belur kırsal mahallelerde yarım kalan yolların tamamlanacağını ifade ederek “Muhtarlar mahallenin yaşam kalitesinin geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerini yürütmek, mahalleleri ile ilgili konularda görüş bildirmenin yanı sıra bulundukları bölgenin en önemli kanaat önderleridir. Muhtarlarımızın her zaman görüşlerine değer veriyoruz. Hepimizin ortak amacı ve gayreti daha mükemmel bir Ayvacık’ı birlikte inşa etmek “ diyerek  muhtarlar ile birlikte büyük bir aile olduklarını ve hep birlikte eksiklikleri gidereceklerini belirtti.

İlçe Genelindeki Mahallelerde  yapılan faaliyetler ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt “ Her mahallenin kendine has, kendine özgü sorunları vardır”  diyerek

muhtarların taleplerini tek tek dinlendi. İlçenin her mahallesini ele alarak en ince ayrıntısına kadar muhtarlarla değerlendirdi. İçinde bulunduğumuz 2017 yılı  ve ileriyi yıllar için tespit ettikleri ve öncelikle yapılması gereken hizmetleri anlattıktan sonra her bir mahallenin muhtarının ihtiyaç ve isteklerini dinleyerek ilgili birim müdürlerine gerekli talimatları verdi.

İstişare toplantısı, İlçe mahalle muhtarlarının sorunlarını, isteklerini ve belediye hizmetlerine dair tespitlerini dile getirmesinin ardından sona erdi.


Yayın Tarihi: 20/08/2017