Ayvacık, Şehidini Ebediyete Uğurladı


Ayvacık, Şehidini Ebediyete Uğurladı

   Van’ın Çaldıran ilçesinde, Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerinde yol kesen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyona çıkan askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, yola önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş  Ferdullah Kaykusuz  için, Ayvacık ilçesi Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.  

    Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanına getirilen J. Uzm. Çvş.  Ferdullah Kaygusuz’un al bayrağa sarılı naaşını Samsun Valisi İbrahim Şahin,  protokol ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

     Şehit J. Uzm. Çvş. Ferdullah Kaygusuz için Ayvacık ilçesi Orhangazi Mahallesi merkez camiinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekili ve  Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,  AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş,  Ahmet Demircan,  Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Erhan Usta,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve Ak Parti İl Yönetimi, Karadeniz Bölge Komutanları ve Alay Komutanları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Kamuran Özden, İlçe Kaymakamı  Can Kazım Kuruca ve İlçe kaymakamları, İlçe Jandarma Komutanı Eren Yüksel, Kamu Kurumlarının İl ve İlçe Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü mensupları, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çarşamba Belediye Başkanı  Hüseyin Dündar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı  Hasan Togar, Terme Belediye Başkanı  Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı  Halil Akgül, çok sayıda Samsun protokol üyesi ile binlerce vatandaş katıldı.

     Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Cenaze töreni boyunca Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Bir Ölür Bin Doğarız, Allahu Ekber sloganları yükseldi.

   Ayvacık Belediye Başkanı  Mustafa Belur’un bir an bile yalnız bırakmadığı şehidin güçlükle ayakta durmaya çalışan acılı babası Avni Kaygusuz ve acılı annesi  evlatlarının Türk  bayrağına sarılı tabutunun önünden hiç ayrılmadılar. Daha 6 aylık evli olan şehidin gözü yaşlı eşi  Mafiye Kaygusuz feryatları yürekleri dağladı.

     Acı haberi aldığından beri şehidin ailesini yalnız bırakmayarak acılarını paylaşan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur “ Acımız çok büyük hüznümüz dağlar kadar ama başımızı öne eğmiyoruz. Gururluyuz şehidimizle gurur duyuyoruz. Teker teker Vatan toprağına emanet ettiğimiz aziz şehitlerimize bir yenisi maalesef ilçemizden oldu. Tarihin kuruluşundan bu güne şehitlik mertebesi aziz milletimiz için bir şeref madalyası olarak görülmüş, aziz Türk milleti vatan için her zaman canını seve seve ortaya koymuştur. Bu acı günümüzde gün birlik olma günüdür. Gün terörün karşısında yer alma günüdür. Bu güne kadar vatanımızı bölmeye çalışanlar emellerine ulaşamamış bundan sonrada ulaşamayacaklardır. Teröre destek veren onların yaptıklarına göz yumanlarını şiddetle lanetliyorum. Bugün canıyla kanıyla şehit olarak şahadet şerbetini içen kardeşimizin her birimizin üzerinde bıraktığı haklar ve sorumluluklar bulunmaktadır. Bugün aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onun aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Şehit kardeşimize ve diğer şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kederli aileleri başta olmak üzere türk milletine ve Ayvacıklı halkımıza başsağlığı diliyorum başımız sağ olsun. Şehidimizin sonsuzluğa yolculuğunda bu onurlu gününde şehidimizi ve Ayvacık halkımızı yalnız bırakmayarak cenazemize katılan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

    İkindi namazına müteakip   kılınan cenaze namazının ardından naaşı toprağa verilmek üzere Ayvacık ilçesi  Terice mahallesindeki aile kabristanlığına götürülerek burada defnedildi.


Yayın Tarihi: 25/05/2016

Diğer Resimler

Ayvacık, Şehidini Ebediyete Uğurladı
Ayvacık, Şehidini Ebediyete Uğurladı
Ayvacık, Şehidini Ebediyete Uğurladı