Ayvacık Anaokulu Öğrencileri Cinemaximum ile Sinemayla Buluştu


Ayvacık Anaokulu Öğrencileri Cinemaximum ile Sinemayla Buluştu

“Herkes İçin Sinema” mottosuyla sinema izleme kültürünü Türkiye’nin her köşesine yaymak için çalışan CGV Mars Entertainment Group, İlk Sinema Biletim kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Samsun Ayvacık Anaokulu öğrencilerini Cinemaximum Yeşilyurt’ta konuk etti. Sinemayla ilk kez tanışan minikler, Küresel Öğretmen Ödülü’nde en iyi ilk 10 öğretmen arasında yer alan Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş ile birlikte Corgi adlı filmi izleyerek keyifli anlar yaşadı.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına “Herkes için Sinema” mottosu ile yön veren CGV Mars Entertainment Group, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Samsunlu minik öğrencilere çok özel bir armağan verdi. CGV Mars Entertainment Group, sinemaya gitme ve film izleme kültürünün genç kuşaklarda yeşermesine katkı sağlamak için hayata geçirdiği “İlk Sinema Biletim” projesi kapsamında Samsun Ayvacık Anaokulu eğitim gören minik öğrencileri, Cinemaximum Yeşilyurt’ta misafir ederek sinemayla tanıştırdı.

2018 yılında gerçekleştirilen Küresel Öğretmen Ödülü’nde en iyi ilk 10 öğretmen arasında yer alan Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş eşliğinde gerçekleşen özel gösterimde 50 çocuk, Corgi filmini seyrederek keyifli dakikalar yaşadı.

Sinema sayesinde çocuklar boş zamanlarında kaliteli bir aktiviteyle geçirdiği gibi sosyal ve zihinsel yönden de gelişiyor.

Bu özel gösterim için CGV Mars Entertainment Group’a teşekkür eden Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, şunları söyledi: “Çocuklar, toprağa ektiğiniz tohumlar gibidir. Onlara ne kadar iyi bakarsanız o tohumdan doğan çiçek de o kadar güzel olur. Çocukları sanatın farklı dallarıyla beslemek gerektiğine inanıyorum. Günümüzde maalesef gerek maddi imkansızlıklar gerekse böyle bir alışkanlığa sahip olmamaları nedeniyle birçok çocuk sinemayla dolayısıyla sanatla tanışamıyor. Oysa sinema, çocukların hayal güçlerinin ve sanatsal bakış açılarının gelişiminde büyük rol oynuyor. Sinema sayesinde çocuklar boş zamanlarında kaliteli bir aktiviteyle geçirdiği gibi sosyal ve zihinsel yönden de gelişiyor. Bu nedenle ebeveynlere çocuklarını mutlaka sinemayla tanıştırmasını öneriyorum.”

“İlk Sinema Biletim” projesi ile çocukların sosyalleşmesinde, toplumla diyaloglarının güçlenmesinde, hayal güçlerinin ve sanatsal bakış açılarının gelişmesinde önemli rol oynayan sinema kültürünün, genç kuşaklarda yeşermesine katkı sağlamayı amaçlayan CGV Mars Entertainment Group, bundan sonra da Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştireceği özel gösterimlerle hiç sinemaya gitmemiş ya da ekonomik dezavantajlar sebebiyle çok kısıtlı sinema deneyimi olan çocukları beyazperdeyle buluşturmaya devam edecek.


Yayın Tarihi: 21/04/2019