Atatürk'ü, Ebediyete İntikalinin 85. Yılında Rahmet ve Saygıyla Yâd Ediyoruz


Atatürk'ü, Ebediyete İntikalinin 85. Yılında Rahmet ve Saygıyla Yâd Ediyoruz

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Togar, mesajında şunları ifade etti: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milletine değil, tüm dünyaya ilham kaynağı olmuş büyük bir liderdir. O, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği cesaret, kararlılık ve stratejik dehasıyla milletimizi bağımsızlığa kavuşturmuş, ardında bıraktığı Cumhuriyetle de Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefine yönlendirmiştir. Onun önderliğinde yürütülen Milli Mücadele ile milletimiz tarih sahnesine bir kez daha güçlü bir şekilde çıkmış, onlarca askeri ve siyasi başarıları ile dünya çapında saygı görmüş bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Bugün, 85 yıl önce ebediyete intikal eden Gazi'nin mirası, bizlere yüksek bir sorumluluk ve ödev bırakmaktadır. Onun düşüncelerini ve bize bıraktığı değerleri anlamak ve yaşatmak,  gösterdiği yolda ilerlemek, birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık bir geleceğe ulaşmak için çaba sarf etmek mecburiyetindeyiz. 10 Kasım tarihini yalnızca bir matem günü değil, Atatürk'ün düşüncelerine odaklanmak ve onu anlamak için de bir fırsat olarak görmeliyiz. Tarihin zorlu şartlarından geçerek bugünlere gelen ülkemizde, Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük emekleri olduğunu unutmamalıyız.

Bizlere düşen en büyük sorumluluk, Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı mirası korumak kollamak ve yeni değerler ekleyerek, ülkemizi uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş savaşımızın başkomutanı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz."


Yayın Tarihi: 10/11/2023 - 13:05