AnadoluJet, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Yeni Seferler Başlatıyor


AnadoluJet, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Yeni Seferler Başlatıyor

Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı Anadolujet, yeni projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla Ordu’da bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer, Mehmet Erhan Türker, Mehmet Ali Özkılınç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan, tur operatörleri, seyahat acenteleri sahipleri ile basın mensupları katıldı.

Anadolujet Genel Müdürü İbrahim Doğan, toplantıda hem yeni projeleri anlattı hem de araştırma şirketi Ipsos ile yürütülen pazar araştırmaları, büyük veri analizleri ve Ordu-Giresun yolcularının seyahat alışkanlıkları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış sonrası İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı arasında seferler düzenlemeye başladıklarını söyleyen İbrahim Doğan, Mart sonu ve Nisan ayı başı itibarıyla Ankara’ya, Haziran ayının sonu itibarıyla da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na sabah 7 seferinin konulacağını ifade etti ve Anadolujet yolcularının İstanbul ve Ankara’da evden havalimanına, havalimanından eve özel araç konforuyla sadece 14.90 TL’ye yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

Her ay Anadolu’nun farklı şehrine rotasını çeviren “Avantaj Rotası”nın Mart ayında Ordu’ya özel indirim ve fırsatlar sunduğunu belirten Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan,  uçuş bileti dahil sadece 190 TL’ye iki günlük şehir turu yapılacağını, Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle ücretsiz şehir turu yapılacağının altını çizdi ve  Ordu’nun tüm güzelliklerini tanıtmak istediklerini kaydetti.

Doğan, araştırma şirketi Ipsos tarafından yapılan anket sonuçlarına göre Ordu-Giresun Havalimanı’ndan bir yıl içinde en çok seyahat edilen ilin  % 46 ile Antalya olduğunu, seyahat potansiyeli olarak ikinci ilin ise İzmir olduğunu söyleyerek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, havalimanıyla ilgili yıllar önce başlatılan bir hayalin bugün gerçeğe dönüştüğünü belirterek Ordu’nun dünyanın en prestijli havalimanlarından birisine kavuştuğunu ifade etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu; ”Vatandaşlarımız sabah erken saatte hem Ankara’ya hem de İstanbul’a gün ortasında ve akşam geç saatte uçak seferleri konulması talebini bizlere iletiyorlar.  Bu konuda planlama yaparsanız çok iyi olacaktır” diyerek emeği geçen herekse teşekkür etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise konuşmasında, Ordu-Giresun Havalimanı’nın prestij bir havalimanı olduğunu ve günlük 14 sefer yapıldığını belirterek; ”Anadolujet’in Mart ayında Ordu’ya yer vermesi, kampanyalar yapması son derece sevindirici ve bizler de destekliyoruz. Sayın Valimizin de gayretleri ile ilimiz turizmde atak yapacaktır. Havalimanının iki şehre sağladığı katkı ortadadır. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı sonunda Anadolujet Başkanı İbrahim Doğan tarafından, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyelerine birer uçak maketi takdim edildi.


Yayın Tarihi: 17/02/2016