Akıllı Şehircilikte Gelinen Son Nokta


Akıllı Şehircilikte Gelinen Son Nokta

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis İYİ Parti Grup Başkan Vekili Dr. Ayhan Ayvaz, Mustafa Demir’e yeşil alanlar ve refüjlerde bile ranta yönelik gerçekleştirdiği imar uygulamaları nedeniyle sert tepki gösterdi

Dr. Ayhan Ayvaz 1990 yılında başında imar planı yapılan, Turgut Özal Öğrenci yurdunun kuzeyinden başlayan Turgut Özal Caddesi olarak bilinen Samsun Sinop karayolunun iç tarafında eski Bafra yolu olarak bilinen orman ile yerleşim alanları arasından geçen, ortasında refüj bulunan 30 metrelik bir cadde olarak planlandığını söyledi.

Dr. Ayvaz, bu plana göre imar uygulaması gerçekleştirilerek yola terklerinin yapıldığını, 2022 yılına kadar da imar planlarında bir değişiklik olmadığını ifade etti.

YOL HATTI BOYUNCA 10 METRE GENİŞLİĞİNDE HİZMET ALANI OLUŞTURDULAR

12.08.2022 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan imar planı değişikliği ile yol ortasındaki refüj yerine 3 kilometrelik yol hattı boyunca 10 metre genişliğinde Belediye Hizmet Alanı oluşturulduğunu bildiren Dr. Ayhan Ayvaz, “ İmar uygulaması ile kamuya terk edilmiş alanda Belediye Hizmet Alanı kullanımlarında Samsun Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde parseller üretilmiştir.

OLUŞTURDUKLARI HİZMET ALANINI ŞİMDİ OTOPARK ALANI YAPACAKLAR

Bu plan değişikliği ile 30 metrelik yolun ortasında belediye hizmet alanı oluşturulurken de 10 metrelik bu hizmet alanının her iki yanında da 10 metrelik iki ayrı yol oluşturulmuştur. Şu anda Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı gündemindeki plan değişikliği teklifi ile 2022 yılı Ağustos ayında oluşturulan Belediye Hizmet Alanları, Otopark alanlarına dönüştürülüyor.” Dedi.

DR. AYHAN AYVAZ’DAN BAŞKAN DEMİR’E SORULAR:

1- 2022 yılında ne amaçla Belediye Hizmet Alanı oluşturuldu?

2- Şimdi neden otopark alanı oluşturuluyor. Bu otopark alanı ihtiyacı için UKOME (Ulaşım Koordinasyon) kararı veya 3 kilometrelik hat boyunca yapılmış bir etüt var mı?

3- 1993’ten 2022 ye kadar kamuya terkli olan alanda 2022 de oluşan mülkiyetler otopark olduğunda yine kamuya mı terk edilecek?

4- Bu 10 metrelik iki yol ve arasındaki otoparkları kim yapacak?

5- Otoparklar gerçekten gerekli ise neden iki yana yapılıp ortada 20 metrelik cadde yapılmıyor da iki yanından 10 metrelik yol geçen bir yerde refüj gibi otopark yapılıyor bu güvenli midir, bu otopark alanın kullanımı ne kadar sağlıklı olacaktır?

6- Belediye hizmet alanı olarak oluşturulmuş alanın mülkiyetini nereye taşıyacaksınız, mülkiyetli yeri ne yapmak istiyorsunuz?

ORTA REFÜJLERİ VE KULLANIM İÇİN AYRILMIŞ YEŞİL ALANLARI SATARAK RANTA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

Ayhan Ayvaz, Başkan Demir’in orta refüj alanlarının veya yan yollardan Ana yollara bağlanırken kullanım için ayrılmış yeşil alanları imar planlarıyla satışa hazır hale getirdiğini ve sonrasında sattığını, bunun da ilk olmadığını belirttiği açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bizim anlam veremediğimiz konuların başında Büyükşehir Belediyesinin başta Atakum İlçesi olmak üzere yeşil alanları fonksiyon değişiklikleriyle adım adım satışa uygun hale getirerek satmalarına anlam veremiyoruz.

Sayın Mustafa Demir’den Talebimiz bir an önce şehrin yeşil alanlarından, Ormanlarından Park bahçe alanlarından Büyükşehir Belediyesinin elini çekmesi konusunda gereğini yapmasıdır.!”


Yayın Tarihi: 15/06/2023 - 17:13