Uzağı ve Yakını Görme Problemlerinden Akıllı Merceklerle Kurtulabilirsiniz


Uzağı ve Yakını Görme Problemlerinden Akıllı Merceklerle Kurtulabilirsiniz

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emrullah Beyazyıldız, uzak ve yakın görememe problemlerine karşı akıllı mercek teknolojisi sayesinde tedavi olunabileceğini söyledi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Emrullah Beyazyıldız, akıllı mercekler hakkında bilgiler vererek uzağı ve yakını görememe sorunu yaşayanların bu mercekler sayesinde tedavi olabileceklerini söyledi.

Op. Dr. Emrullah Beyazyıldız, "Akıllı mercekler uzağı ve yakını görmemizi sağlayan göz içerisine yerleştirilmiş son teknolojiyle üretilmiş merceklere denir.

Akıllı Mercek kimlere uygulanabilir?
40 yaşından sonra uzak ve yakın problemi olan gözlük kullanmak istemeyen hastalara uygulayabileceğimiz bir mercek tipidir. Bunun dışında kataraklı olan hastalara da uygulanabilmektedir.

Akıllı mercek ameliyatı nasıl yapılır?
Akıllı mercek ameliyatı 5 veya 10 dk arası süren bir ameliyattır. Akıllı mercek ameliyatı lokal anestezi ile sadece damlayla yaptığımız bir ameliyat tipidir. Ameliyattan bir süre sonra hastalar evlerine gidebilmektedirler.

Akıllı mercek hangi hastalar için uygun değildir?
Akıllı mercek özellikle kronik göz hastalığı olan şeker hastalığı olan buna göre göz arkası kanaması olan, sarı nokta hastalığı olan uzun süre göz damlası kullanma zorunu olan, gözde başka ek problemi olan kişilere akıllı mercek uygun olmamaktadır.
Fakat bunu da kararını hastamızla birlikte polikinlikte yaptığımız değerlendirmelerden sonra vermekteyiz.
Ne yazık ki bütün hastalar akıllı merceğe uygun olmayabiliyor.

Akıllı mercek tekrar edilen bir işlem midir?
Takılan mercekler aslında gözün ömür boyu kalmakta hiçbir semptoma hiçbir sıkıntıya sebep olmadan hastaların gözünde kalmaktadır. Yani bir kişi uzak ve yakın gözlükten kurtulmak istiyorsa bu akıllı mercek teknolojisi sayesinde mümkün.
Ameliyatı olan kişi ömür boyu artık katarakta olmuyor, ömür boyu gözlükte kullanmıyor.

Akıllı mercek tedavisi düşünenler için neler söylersiniz?
Eğer sizde 40 yaşından büyükseniz uzak ve yakın gözlüğü kullanıyorsanız ve gözlüklerinizden kurtulmak istiyorsanız gözlük kullanmak istemiyorsanız akıllı merceğe aday aday bir hastasınızdır. Akıllı mercek size uygun mu değil mi muayene etmek gerekiyor muayeneden sonra eğer akıllı mercek size uygunsa sizde artık gözlükten kurtulabilirsiniz." diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 04/09/2020