Adem Güney: ‘Samsun’a Ahlaklı Belediyecilik Anlayışını Getireceğiz’


Adem Güney: ‘Samsun’a Ahlaklı Belediyecilik Anlayışını Getireceğiz’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini belirterek, “Bize oy versin ya da vermesin, hakkı üstün tutan bir anlayışta olacağız. Samsun’a 31 Mart akşamı ahlaklı belediyecilik anlayışını getireceğiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla bir araya geliyor. Bir yandan halk buluşmaları yapan diğer taraftan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Adem Güney ilçelerdeki seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarına da katılıyor. Alaçam ve Salıpazarı ilçelerinde SKM açılışı yapan Güney, ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vurgusu yaptı. 3 tip belediyecilik anlayışından bahseden Güney, “Birincisi örgütçü belediyecilik. Belediyenin kaynaklarını millete değil örgüte harcar. İkincisi heykelci belediyecilik. CHP’li belediyelerin yaptığı gibi. Belediyenin kaynaklarını, milletin kaynaklarını, parasını, heykellere, sözde sanatçılara, resimlere, Türk toplum ahlakını deforme eden yapılara harcar. Üçüncüsü ise rant belediyeciliği. Her türlü işi ranta, kazanca, kişisel çıkarlarına endeksler. Helale haram katarlar. İşte tüm bu üç anlayıştan da 31 Mart akşamı kurtulacağız” diye konuştu.

‘KORKU REJİMİNİ YIKACAĞIZ’

Yeniden Refah Partisi’nin belediyecilik anlayışının ‘ahlak’ olduğunu vurgulayan Adem Güney, “Ahlaklı Belediyecilik anlayışında israf, şatafat olmaz. Korku olmaz. Belediyeye gittiğiniz zaman bir işiniz var, korkarak gitmeyeceksiniz. Bu korku rejimini de yıkacağız. Eğer hakkıysa hakkını teslim edeceğiz. Çevresi, adamı, tanıdığı yok anlayışını yok edeceğiz. Haklıysa, mazlum da olsa, garip de olsa, fakir fukara da olsa onun hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur. Bize oy versin ya da vermesin, hakkı üstün tutan bir anlayışta olacağız” ifadelerini kullandı.

‘ADALETİN HAKİM OLDUĞU BİR BELEDİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Adem Güney, milletin kaynaklarını, alın teriyle kazanıp verdikleri vergileri yine halka hizmet için kullanacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bize oy versin ya da vermesin, hakkı üstün tutan bir anlayışta olacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Kendi şahsi çıkarlarımız için belediyenin kaynaklarını kullanmayacağız. Kaynakları milletimizin hizmetine sunacağız. Milletin derdiyle dertleneceğiz. Adaletin hakim olduğu bir belediye için çalışacağız. Samsun'un geleceğini planlamak durumundayız. Bizim en büyük vaadimiz ulaşılabilir bir Belediye Başkanı, milletin derdiyle dertlenen bir Belediye Başkanı olabilmek.”


Yayın Tarihi: 01/03/2024 - 17:32