Adem Güney Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Açıklandı


Adem Güney Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Açıklandı

“ Ne Ezen, Ne Ezilen, Kurulsun Adil Düzen…”

Yeniden Refah Partisi İl binasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Açıklandı!..

Basın toplantısı divanında il başkanı İbrahim YAŞAR, il teşkilat başkanı Hüseyin SATICIER, il seçim koordinasyon merkezi başkanı Recep SARAÇ, il başkan vekili Bayram KATRANCI ve Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Avukat Adem GÜNEY yer aldı.

Basın mensuplarını selamlayan İbrahim YAŞAR, “Uzun zamandır yani benim için uzun zaman, göreve geldiğimden buyana kendisini gidip çalıştığı serasında buldum. Halkın arasında sürekli ismi geçiyordu. Onsuz olmaz diye düşündüm. Allah razı olsun, bizi kırmadılar. Bugün itibariyle genel başkanımız Fatih ERBAKAN’ın açıklamasıyla Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Av. Adem GÜNEY’dir. İnşallah belediye başkanımız da diyeceğiz kendisine.” dedi ve sözlerine bir hikaye ile devam eden Başkan İbrahim YAŞAR kıssadan hisse vererek “milli görüş ruhuna sahip, geçmişinde yine refah partisinden gelmiş olan, helal süt emmiş bir adayı karşınıza çıkardık. Desteklerinizi bekliyoruz”  diyerek konuşmasını tamamladı ve sözü Av. Adem GÜNEY’E bıraktı.

Avukat Adem GÜNEY basın mensupları ve teşkilat mensubu arkadaşları selamladıktan sonra sözlerine şöyle başladı:

“Değerli il başkanım, ilçe başkanlarım, değerli arkadaşlarım, değerli basın mensupları ve değerli misafirler; Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle bizi yalnız bırakmadığınız için, gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum. Uzun süreden sonra tekrar siyasete döndük. Bizim için hilal ve başak her zaman için çok değerli olmuştur. Ben Samsun’un evladı olarak Samsun'da doğdum, Samsun'da büyüdüm, Samsun'da kazandım, Samsun'da okudum inşallah Samsun'da da öleceğim. Zaman zaman dışarıya gidip çok da seyahat eden birisiyim. Oradaki belediyeciliği görürüm oradaki hizmetleri mümkün mertebe izlemeye çalışırım. Niçin ülkemde bunlar olmaz diye zaman zaman hayıflanır muhakeme ederdim. Fakat bir türlü fırsat bulamadım daha doğrusu fırsat verilmedi. Samsun'da maalesef siyaset, özellikle iktidarda siyaset biraz ticarileşti.

Biz buraya yeniden refah partisine gelirken, bizim geçmişimizde de bir refah partisi vardı. 1990 ile 98 yılları arasında ben rahmetli Erbakan'la beraber yol arkadaşlığı yaptım, dava arkadaşlığı yaptım. Rahmetli Erbakan hocayla birlikte yargılandım. Beş ayrı cezaevinde kaldık. 28 Şubat sürecinde siyasetin her türlü çilesini sıkıntısını yaşamış bir kardeşinizim. Avukatlık mesleğinin yanı sıra biz kendimizi toprağımıza adadık. Genel başkan yardımcımız Cengiz Zor ve il başkanımızın siyasetindeki heyetleri geldi bizi seramızda ziyaret etti. Dediler ki biz sizi yeniden siyaset sahnesinde görmek istiyoruz. Şimdi geçmişten gelen bir refah ve Erbakan zafiyeti var ya bizde, hilal ve başağı gördüğümüz zaman duygulanıyoruz. Tam oradan bizi yakaladılar. Biz de yükselen değer olarak gördük ve yükseltmek için başkanlarımızla yürümeye karar verdik.

Geçmişte Refah Partisinin 11 aylık hükümette bu ülkede yapmış olduklarını biliyorsunuz. Bir de milli görüş belediyeciliği var. Milli görüş belediyeciliğinin temeli ne biliyor musunuz arkadaşlar? AHLAKLI BELEDİYECİLİK!..

Merkeze ahlakı alan, insanı alan, insan odaklı bir belediyecilik her alanda başarılı olur. Eğer ahlak yoksa bir işte, bir yönetimde ne yaparsanız yapın arkadaşlar oradan verim alamazsınız, başarı elde edemezsiniz. Maalesef son dönemde Türkiye'mizin en çok ihtiyaç duyduğu konu bu.

Şimdi bazen bazı yerlerde çalışma yaparken arkadaşlarımız dedi ki; Yapacağınız bu projelerin kaynakları nereden bulacaksınız diye sordu. Dedim ki; yalnızca Büyükşehir belediyesine yapılan bir rüşvet operasyonunda kasadan çıkan paraları, altınları, çekleri, senetleri ülkenin milletin hizmetine sunsak bir tramvay yapar. 94 yılında cumhurbaşkanımız milli görüş belediyeciliğini İstanbul Büyükşehir belediyesinde gösterdiği zaman, gazeteciler bu soruyu sorduğunda aynı bu şekilde cevap vermişti. Haksızlık ve zorla alınan bu milletin alın terini koruduğunuz sürece arkadaşlar kaynak problemi diye bir şey olmaz. Partimizin hoşuma giden bir tarafı da şu; doğru bulduklarına doğru, yanlış bulduklarına yanlış demesi. Genel başkanımızın da bizim de felsefemiz bu olacaktır. Biz birileri gibi siyaseti ticaret olarak yada şahsi menfaatlerimiz için değil, halk için siyaset yapacağız. Ne ezen, ne ezilen, kurulsun adil düzen” diyerek sözlerini tamamlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Adem GÜNEY basından gelen özel sorulara yanıt verdi.


Yayın Tarihi: 12/01/2024 - 20:00