Yatırımlarını Sürdüren Acıbadem’den 116 Milyon Dolarlık Yatırım


Yatırımlarını Sürdüren Acıbadem’den 116 Milyon Dolarlık Yatırım

Sağlık sektöründeki yatırımlarını sürdüren Acıbadem Sağlık Grubu, yurt içinde artan hasta talebine cevap vermek ve daha fazla yurt dışı hastayı da çekerek Türkiye’nin sağlık turizmine katkısını arttırmak amacıyla, Acıbadem Maslak Hastanesi’ni 116 milyon dolarlık yeni yatırımla genişletti.

Bu amaçla inşa edilen 65 bin m2 kapalı alana sahip yeni hastane binasıyla birlikte Acıbadem Maslak Hastanesi, toplamda 106 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Bu haliyle “İçinden cadde geçen” hastane olarak tanımlanan Acıbadem Maslak, aynı zamanda Acıbadem’in de en büyük hastanesi oldu.

Acıbadem Maslak Hastanesi’nin yeni hizmet alanının tanıtımı dolayısıyla 11 Aralık 2018 Salı günü düzenlenen basın toplantısına,Acıbadem Sağlık Grubu adına Genel Müdür Yardımcıları Tahsin Güney ve Rasim Topuz ile Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Hastane Direktörü Öznur Yeğen ve diğer hastane yöneticileri de katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Güney; 4 ülkede 22 hastane ve 16 tıp merkezi ile hizmet veren Acıbadem’in; 21 ülke, 31 şehir ve 32 noktada kurduğu Health Point temsilcilikleriyle de uluslararası bir sağlık markası olarak hızla büyümeye devam ettiğini vurguladı ve “2018 yılında, Acıbadem Maslak Hastanesi büyüme projesini de tamamlayarak, 116 milyon dolarlık yeni bir yatırıma daha imza attı” dedi. Tahsin Güney, Acıbadem Maslak Hastanesi’nin, yurtiçi ve yurtdışı hastaların her türlü sağlık sorunlarında sıkça tercih ettiğiönemli bir refarans merkezi olduğunu belirtti.

Acıbadem Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz da 2009 yılında hizmete açılan Acıbadem Maslak Hastanesi’nin büyüme çalışmalarının, hasta talebinin artması nedeniyle yaklaşık 2 yıl önce başlatıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Acıbadem Maslak Hastanesi 65 bin m2’lik yeni hastane yatırımıyla birlikte toplamda 106 bin m2’lik kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Büyüme projesinden sonra, 364 kişilik yatak kapasitesiyle Ekim 2018’de daha çok sayıda misafire kapılarını açtı. Ulaştığı kapalı alanla “Acıbadem’in en büyük özel hastanesi” haline gelen Acıbadem Maslak; iş dünyasının merkezinde; modern mimarisi, donanımlı altyapısı, özellikli hizmetleri, uzman kadrosu ve güncel teknolojisi ile hasta için ihtiyaç duyulan her türlü hizmeti gerçeğe dönüştürüyor” dedi.

Özellikli merkezleriyle dikkat çekiyor

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Onkoloji Birimleri’nden Çocuk Kliniği’ne ileri tıbbi altyapı donanımı ile Acıbadem Maslak Hastanesi’nin bir teknoloji üssü haline geldiğinin altını çizerek, hem sahip olduğu uzman hekim kadrosu ve ileri teknoloji tıbbi cihazları hem de hasta memnuniyetini ön planda tutan yaklaşımıyla fark yarattığını belirtti. Ayrıca Acıbadem Maslak Hastanesi’nin; 7/24 acil ve poliklinik hizmeti sunacak, ayrı girişi ile tüm hizmetleri tek bir merkezde verecek olan Çocuk Sağlığı Kliniği’nden, meme kanserine yönelik yeni tedavi uygulamaları ve araştırmalar yapacak Acıbadem Üniversitesi Senoloji Enstitüsü’nün de bulunduğunu vurguladı.

Acıbadem Maslak Hastanesi Direktörü Öznur Yeğen de, hastanenin ‘İçinden bir cadde geçen’ hastane olarak tanımlandığını, ama direk metro bağlantısı ile de ulaşım kolaylığı sunan bir hastane olduklarını belirterek, aynı zamanda hastaların tüm ihtiyaçlarına yönelik özellikli hizmetler geliştirildiğini söyledi: “Acıbadem Maslak Hastanesi, genişleyen hizmet alanıyla daha çok sayıda hastayı misafir edebilecek” dedi.

Büyüyen yapısıyla Acıbadem Maslak’ta, 16 genel ameliyathane, 2 IVF ameliyathanesi, 36 yoğun bakım yatağı yer alıyor. Ayrıca hastane bünyesinde 196 standart, 19 deluxe, 11 luxury ve 5 king suit olmak üzere 231 hasta odası bulunuyor. 246 araç kapasiteli otoparkı bulunan hastane; genişleyen hizmet alanı ve çeşitliliğinin yanı sıra JCI standartlarında verdiği tıbbı hizmetleriyle uluslararası hastalar için de bir çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.

Çocuk hastalara özel mimari ve hizmet!

Çocuk hastaların ihtiyaçlarından yola çıkılarak onların dünyalarına seslenecek bir mimariyle tasarlanan ve bütüncül bir anlayışla oluşturulan Çocuk Kliniği’nde, çocuk hasta güvenliği ve memnuniyeti odaklı hizmet veriliyor. Çocuk Acil Servisi’ni de içine alarak geniş bir hizmet ağı oluşturulan Çocuk Kliniği’nin girişi, yetişkinlerin girişinden ayrı olarak konumlandı. Kırılmaz özelliğe sahip beton cam gibi farklı uygulamaların dikkat çektiği güvenliğe ise ayrı bir önem veriliyor. Bu klinikte enfeksiyon etkenlerinin bulaşmasını minimize etmek amacıyla hijyene çok ayrı bir önem veriliyor. Hastanede olduğu gibi klinikte kullanılan kapı kolları anti bakteriyel özelliklere sahip. Ayrıca mobilya, zemin kaplama, çarşaf ve yastık kılıfları da yine antibakteriyel özellikleriyle çocukların mikroplardan korunmasında önemli bir rol oynuyor.

Hastanede bir robot: “Robie”

Gerek tıbbi parkuru gerekse alt yapısında ileri teknoloji kullanılan hastane, Türkiye’de ilk kez sağlık sektöründe bir hizmet robotu kullanmasıyla dikkat çekiyor. Robot “Robie”, hastane içinde malzeme/ekipman taşınması ve yemek servislerinde hizmet veriyor.

Anneler ve bebekleri de düşünüldü

Annelik hayalinin kurulduğu ilk günden itibaren tıbbi hizmetin alınabileceği ve multidisipliner bir yapılanmanın olduğu Acıbadem Maslak Hastanesi’nde gelişmiş bir Kadın Sağlığı ve Doğum Kliniği bulunuyor. Klinikte şıklığı ve konforuyla dikkat çeken 2 adet doğumhane ve yenilenen doğum odaları mevcut. Gebelik takiplerinin de yapıldığı klinikte, riskli bir durum söz konusu olduğunda perinatoloji (riskli gebelik) bölümüyle birlikte çalışılıyor. Klinikte anne adayı, anne ve bebeğin hem fiziksel hem psikolojik ihtiyaçlarına yönelik Doğum Koçluğu ve Emzirme Danışmanlığı hizmetleri de veriliyor.

Yoğun bakımda anne ile bebeği ayrılmayacak!

İleri cerrahinin yapıldığı Acıbadem Maslak Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinin de özellikli hizmetleri genişletildi. İleri teknolojik donanımlı 6 yatak kapasitesiyle hizmet verilen yenidoğan yoğun bakım bölümünde 5 kuvöz ve 1 izolasyon odası bulunuyor.Ayrıca ilk kez annelerin bebekleriyle kalabileceği 2 adet anne uyum odası da mevcut.

Onkoloji Ünitesi, Türkiye’yi yeni tıp teknolojileriyle tanıştırıyor

Onkoloji Ünitesi, büyüme çalışmalarının bitmesiyle birlikte daha çok hastaya hizmet vermek üzere yeniden yapılandırıldı. Kanserin her türlü tanı ve tedavisinin yapıldığı onkoloji bölümü da Vinci’den Tüm Vücut MR’a, Cyberknife’dan Force CT’ye ileri teknolojiyle donanmış bir cihaz parkuruna sahip. Ayrıca kanser tedavisinde tümöre tam isabet sağlayan, akıllı radyoterapi yöntemi MR LINAC’ı Türkiye ile ilk kez tanıştırıyor. Ayrıca genişletilen Kemoterapi Bölümü’nde çocuk hastalara da hizmet verebilecek şekilde toplam 75 adet kemoterapi odası; özel mimari ve donanımıyla hastaların tedavi sırasındaki konforunu yükseltiyor.

Meme sağlında akademik uygulamalar

Her 8 kadından birinde görülecek kadar yaygın bir hastalık haline gelen meme kanserine yönelik özgün hizmetlerin de geliştirildiği Acıbadem Maslak Hastanesi Meme Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde farklı meme hastalıklarının tanı ve tedavisi de yapılıyor. Ayrıca hastane bünyesinde konumlanan Acıbadem Üniversitesi Senoloji Araştırma Enstitüsü, kadınlara özgü mimarisi ve 1500 m2 geniş alanıyla dikkat çekiyor. Enstitü ile güncel bilimsel gelişmelerin takibi ve tedaviye yansıtılması amaçlanıyor.

Check up hizmeti alanlara özel hizmetler

Sağlığın sürdürülmesinde ve erken teşhiste çok önemli bir işlev gören check up programlarından yararlanmak isteyenler için hasta girişi değil özel bir giriş kullanılıyor. Uzman ekipler eşliğinde, kan almadan röntgene check up kapsamında sunulan tüm hizmetler;kişilerin dolaşmasına gerek kalmayacak şekilde tek alanda, aynı çatı altında sunuluyor.

Uluslararası hastalar için Health Point Merkezi oluşturuldu

Genişleyen hizmet alanı ve çeşitliliğinin yanı sıra JCI standartlarında verdiği tıbbı hizmetleriyle uluslararası hastalar için bir çekim merkezi olan hastane, sağlık turizmi için de bir referans merkezi haline geldi. Farklı ülkelerden çok sayıda hastayı misafir eden Acıbadem Maslak bünyesinde uluslararası hastalar için özel bir merkez konumlandı. Yurtdışından gelen hastaların tüm süreçleri, kendilerini evlerinde hissettirecek nitelikte hizmetlerle Health Point Merkezi’nde takip ediliyor.


Yayın Tarihi: 11/12/2018