Zafer Bayramı Kutlu Olsun, 30 Ağustos Bir Halkın Şahlanışıdır


Zafer Bayramı Kutlu Olsun, 30 Ağustos Bir Halkın Şahlanışıdır

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Türk ulusunun tarihi zaferlerle doludur. Kurtuluş Savaşı'nın en önemli kilometre taşını oluşturan 30 Ağustos Zaferinin 99. Yıldönümü kutlu olsun. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan, Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Zafer'in kazanıldığı gündür

“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yokluklar ve çaresizlikler içerisinde bulunan halkı örgütlemiş, etnik köken, mezhep ve bölge ayrımı yapmadan tüm halkı, bağımsız ve özgür bir ülke hedefiyle biraraya getirmiştir. Emperyalist işgalci dış güçlere ve içerdeki işbirlikçi hainlere karşı bizzat Başkomutanlık yaparak, 26 Ağustos 1922'de başlatılan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da eşsiz bir zaferle taçlandırılmıştır.

Ulu Önder Atatürk’ün müthiş askeri stratejisi ve askerlerine verdiği“Ya İstiklal ya Ölüm” emri, halkımızın özünde bulunan bağımsızlık ve özgürlük tutkusuyla bütünleşerek Anadolu’yu işgal eden emperyalistlere  meydan okumuş, esaret zincirlerini kırarak kazanılan 30 Ağustos Zaferi'yle,  tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolu açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.

30 Ağustos Zaferi Türk ulusu olarak bizler içino Kadar önemlidir ki, ünlü yazarımızFalih Rıfkı Atay’ın sözleri bugünün önemini çok iyi tarif ediyor.

"Eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak,şu denizlere bizim diye bakıyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos zaferine borçluyuz."

Milletvekili Zeybek, “30 Ağustos, bir toplumun en umutsuz,karanlık günlerinde dahi mücadelenin bitmediğinin, son ana kadar hakkın, özgürlüğün, adaletin, bağımsızlığın, Cumhuriyetin savunulması gerektiğinin kanıtıdır. Ümmetten millete, kulluktan vatandaşlığa geçen özgür Cumhuriyet bireyleri olarak, yakın coğrafyamızda yaşanılan dramları, vahşetleri, geri kalmışlığı, cehaletleri gördükçe Atatürk devrimlerinin ve laik Cumhuriyetin önemini ve ilelebet korunması gerektiğini çok daha iyi anlıyoruz. Mücadelemiz ve kararlılığımız, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma hedefi ve vizyonuyla perçinlenerek zafere ulaşacaktır.

Milletvekili Kemal Zeybek, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin aziz şehitlerini ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor,  vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.” dedi.


Yayın Tarihi: 29/08/2021