Direnişten Dirilişe Resim Sergisi Açıldı


Direnişten Dirilişe Resim Sergisi Açıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine karşı sayısız destanların yazıldığı ve milletin zaferi ile sonuçlanan gecenin ikinci yıldönümünde bütün yurtta oldugu gibi Trabzon’da da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı (Meydan Parkı) ‘nda düzenlecek etkinliklerin startı bugün, 2018 Direnişten dirilişe 15 Temmuz resim yarışmasının eserleri , Andolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı’nın 15 Temmuz akşamı çektiği fotoğraflar ile Tılsım Derneği’nin darbe girişimi ile ilgili sanatsal çalışmalarının bulunduğu sergininin açılışıyla başladı. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Mükli Daire Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un açılışını yaptığı sergide, dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi.

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz “ Devlet olmak kolay değildir. Millet olmak, her millete şanlı bir şekilde milli ve manevi değerler anlamında baktığımız zaman nasip olmaz” diyerek . “15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizde hain darbe girişimi sahneye koydular. Hesap edemedikleri bir şey ortaya çıktı, bu da milletin birlik ve beraberlik ruhu feraseti ve dirayetiydi.” İfadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu ihanete canını ortaya koyarak dur demiştir

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 2018 Direnişten dirilişe 15 temmuz resim sergisinin açışılında yapdığı konuşmada  “Hepinizin malumu 15 Temmuz’da ki  hain darbe teşebbüsünün yıl dönümüne gelmiş bulunuyoruz. Şanlı Trabzonlular, O gece Trabzonumuzun en ücra  köşesinden,  ilan edildiği andan itibaren bu  meydanı doldurmuşlarsa, bugün de aynı şekilde o hatıralar ile şuurlanmayı devam ettireceğimiz gündür 15 Temmuz. Hain darbe kalkışımı bizzat Presilvanyadaki baş  hain ve onun gerisindeki bütün planı yapan, Fethullahçı teör örgütü FETÖ ülkemizi işgal etmek istemiş, milletimize ve kurumlarımıza karşı terör saldırıları gerçekleştirmiştir ama büyük Türk milleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu ihanete canını ortaya koyarak dur demiştir. “ ifadelerini kullandı.

Şehrimizde de Hem silahlı kuvvetlerimiz hem de emniyet mensuplarımız devletinin milletinin vatanının yanında yer almıştır diyen Gümrükçüoğlu “Onların hepsinin en başında ilk dakikadan itibaren, bu şehirde Cumhurbaşkanımızı, Bakanlar kurulumuzu, Başbakanımızı,devletimizi, milletimizi,emniyet güçlerimizi, askeri güçlerimizi temsileden mülki amirimiz burada hala görev yapan sayın Valimiz Yücel Yavuz ilk dakikadan itibaren bütün çalışma arkadaşları ile beraber, Belediyelerimizle, vatandaşlarımızla  o destanın en büyük duruşunu sergilemiştir. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, dizçökmesini  ve pes etmesini bekleyenleri  bugüne kadar sevindirmeyen bir Trabzon o destanın en büyük katılımcılarından birisiydi ve bundan sonra da hainleri sevindirmeyeceğiz “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.


Yayın Tarihi: 13/07/2018