Milli Mücadelenin 102. Yıl Dönümünü Kutlamanın Sevincini Yaşıyoruz


Milli Mücadelenin 102. Yıl Dönümünü Kutlamanın Sevincini Yaşıyoruz

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un 102. yıl dönümünü milletçe kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi; tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara emin adımlarla yürüyüşüdür.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde bütün zorlukların üstesinden gelen, her yaştan insanıyla bir kahramanlık destanı yazan Aziz Milletimiz; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için de aynı ruh ile mücadelesini sürdürmektedir.

Bugün ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde; eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar her alanda yapılan çalışmalarla büyük ve güçlü Türkiye yolunda hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.

İnanıyoruz ki; Türkiye’nin istikbali, milletimizin umudu ve gözbebeği olan gençlerimiz de, tarihimizden aldıkları ilhamla teslim alacakları bayrağı çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da İstiklal Şehri Samsunumuza ayak basıp ilk adımını attıkları Millî Mücadele’nin 102. yıl dönümünde, Aziz Milletimizin ve geleceğimiz olan sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."


Yayın Tarihi: 17/05/2021