Kurtuluş Mücadelesinin Öncüsü Samsun Olmuştur


Kurtuluş Mücadelesinin Öncüsü Samsun Olmuştur

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Göksel, “19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelesinin öncüsü Samsun olmuştur” dedi

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Göksel, “Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden tekrar doğuşu, özgür ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür” dedi.

KURTULUŞ ATEŞİ SAMSUN’DA YANDI

Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin, başka milletlere de örnek olduğunu söyleyen Göksel, "19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan kurtuluş ve özgürlük mücadelesi, Türk Milleti’nin zaferi ile sonuçlanmıştır. İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin de bağımsızlık mücadelesine örnek olmuştur” diye konuştu.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

 

Samsun’un ülkenin ve milletin kurtuluşu için verdiği mücadelenin, bugün de devam ettiğini söyleyen Göksel, mesajına şöyle devam etti: “İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan, ecdadımızdan örnek aldığımız birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün tüm kazanımlara sahip çıkmamızı, ülkemizi daha müreffeh kılmak için azimle çalışmamızı, geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır. 19 Mayıs 1919’da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla 2023 hedeflerimize ilerlerken, en büyük güvencemiz de gençlerimizdir. Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkacağız. Ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti ve çabası içinde olacağız. Gençlerimiz, bu büyük sorumluluğun bilinciyle daha çok çalışmalı, ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmaya gayret etmelidir. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 17/05/2017