Türkiye Cumhuriyeti Tarihindeki En Önemli Dönüm Noktalarından Biri


Türkiye Cumhuriyeti Tarihindeki En Önemli Dönüm Noktalarından Biri

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Şenlikoğlu mesajında: “19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Atatürk ve silah arkadaşları Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de Büyük Önder, 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etmiştir” dedi.

Şenlikoğlu şöyle devam etti:

“Dünyadaki gelişme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizi ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır. Biz yöneticiler olarak, en doğru yatırımın insana ve gençlere yapılan yatırım olarak görüyor ve faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyor, bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milli mücadele ruhuna sahip, aklı hür, vicdanı hür gençlerimizi en kalbi duygularımla kucaklıyor ve selamlıyorum”


Yayın Tarihi: 17/05/2021