Bağımsızlık ve Özgürlük Umutlarının Kurtuluşa Dönüştüğü Tarih


Bağımsızlık ve Özgürlük Umutlarının Kurtuluşa Dönüştüğü Tarih

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Metin mesajında şu ifadelere yer verdi;

“19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca ve ‘Kurtuluş’a dönüştüğü tarihtir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı bu günün, aynı zamanda, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak armağan edilmesi son derece anlamlıdır. Türkiye Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet edilmiştir ve ülkemizin geleceği, kendini her anlamda çok iyi yetiştirmiş gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Gençlerimize güveniyor, 101 yıl önce yakılan bağımsızlık meşalesini layıkıyla geleceğe taşıyacaklarına inanıyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı yürekten kutluyor, bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Milli mücadele ruhuna sahip, aklı hür, vicdanı hür gençlerimizi en kalbi duygularımla kucaklıyor ve selamlıyorum. “


Yayın Tarihi: 18/05/2020