Malazgirt Başlangıçtır


Malazgirt Başlangıçtır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 947. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Genç,” 3. Bin yılın başındayız. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımı olan, Anadolu’ya barış, sevgi ve hoşgörünün temelinin atıldığı 1071 ruhunu 3. bin yıla güncellemeliyiz” dedi.

MALAZGİRT BAŞLANGIÇTIR

26 Ağustos 1071 tarihinin sadece İslam coğrafyası için değil, tüm dünya adına bir başlangıç ve dönüm noktası olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Büyük Türk Hükümdarı Sultan Alparslan´ın bir Cuma günü Bizans İmparatoru Romen Diyojen´e karşı kazandığı bu tarihi zafer, Anadolu’da Müslüman Türk devletinin temelinin atıldığı bir zaferdir. İslam ve Hristiyan dünyasının  kaderini değiştiren, İstanbul’un fethini kolaylaştıran büyük bir zaferdir. İşte bu  büyük zaferle Anadolu İslamlaşmış  ve bizlere anavatan olarak hediye edilmiştir” şeklinde konuştu.

1071 İLE ANADOLU’YA ADALET HÂKİM OLDU

26 Ağustos 1071 zaferiyle sadece toprakların değil, gönüllerinde fethedildiğini söyleyen Başkan Genç,” Siyasi ve askeri sonuçlarıyla Türk ve dünya tarihine damga vuran 1071 Malazgirt Zaferi, farklı inanç, dil ve kültürlerin barış ve hoşgörü içinde yaşadığı bir medeniyetin ilk adımı olmuştur. Anadolu’nun kapılarını Türklere açan, adaletli ve merhametli yönetim anlayışıyla tarihe geçen Büyük Türk Hükümdarı Sultan Alparslan, asırlar boyunca bu topraklarda sürecek olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan ortak yaşam kültürünün de temellerini atmıştır. Böyle bir medeniyetin, tarihin, evlatları ve torunları olarak, her türlü zorlukta mücadelemizi bırakmadan, bir ve bütün olarak, 1071’de sergilenen kararlılık ve bilinçle başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devletimiz ve hükümetimizle aydın yarınlara koşuyoruz” ifadelerine yer verdi.

2023’ÜN, 2071’İN TOHUMLARI 1071 RUHUYLA ATILACAK

Tarih boyunca bir çok badireyi birlik ve beraberliklerle atlattıklarını ifade eden Başkan Genç,” Tarihimiz nice kahramanlıklarla dolu. Malazgirt Zaferi’yle Anadolu’yu yurt edindik. Tarihimiz boyunca birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a nice şanlı zaferler kazandık ve tarihin akışına yön verdik.15 Temmuz hain darbe kalkışmasında da gördük ki aziz milletimiz, bugün de aynı şuur ve kararlılıkla vatanına sahip çıkmakta, daha parlak bir geleceğe ulaşmak için ilerleyişini sürdürmektedir. İşte Sultan Alparslan, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamit Han ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız kararlılıkla, ruhla inşallah 2023’ü, 2071’in tohumlarını hep birlikte atacağız” dedi.

1071’DEN 15 TEMMUZ’A DESTANLAR MÜZESİ HİZMETE GİRİYOR

1071’in tarihimiz açısından çok önemli olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” İnşallah eşsiz tarihimizin belirli kesitlerini anlatma imkanımızı bulduğumuz ve başlangıç olarak 1071 Malazgirt Zaferimizi seçtiğimiz  1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzemiz yakında hizmete açılacak. Malazgirt Zaferimizden, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine, 15 Temmuz’a kadar olan önemli olayları canlandırdığımız müzemiz inanıyorum ki özellikle gençlerimiz için çok faydalı olacak” dedi.

RAHMET VE MİNNETLE

Mesajında Sultan Alparslan ve askerlerini rahmet ve minnetle andığını söyleyen Başkan Genç,” ‘Size öyle bir vatan aldım ki; ebediyen sizin olacaktır’ diyerek, batıya Anadolu’nun kapılarını kapatan ve tüm dünyaya bunu duyuran, 947 yıldır bizlere bu toprakları vatan yapan Sultan Alparslan ve askerlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehirlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.


Yayın Tarihi: 24/08/2018