Spor ve Kültür Şenliği Gerçekleştirildi


Spor ve Kültür Şenliği Gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Dünyada medeniyetin, demokrasinin, insan haklarının en büyük savunucuları Suriye Krizi karşısında veremedikleri sınavdan dolayı tarih önünde yargılanacaklar. Biz bu imtihanı alnımızın akıyla veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Çünkü biz kim olursa olsun herkese yardım etmekle emir olunmuş bir medeniyetiz ve bu medeniyetin de evlatlarıyız.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk ve Suriyeli çocukların kaynaşmasını amaçlayan "Bir Umut, Bir Ufuk" projesi kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) tarafından düzenlenen 1. Spor ve Kültür Şenliği'ne katıldı. Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan etkinliğe Bakan Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ile davetliler katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, yaptığı konuşmada, 1. Spor ve Kültür Şenliği’nde ülkemizin ve aynı zamanda medeniyetimizin neleri başardığının, neleri başarabileceğinin küçük bir örneğinin yaşandığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye’den bir caninin, bir diktatörün, insanlıktan nasibini almamış, halkını felakete sürüklemiş olan kişinin ülkesinden gelen 3 milyondan fazla insana kapısını açtı. Ülkemiz, hem kucağını, hem evini, hem kapısını, hem aşını açarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde oradan kaçıp da hayatını kurtarmaya çalışan insanlara bir yuva oldu. Tarih önünde ve önümüzdeki yıllar içerisinde Türkiye’nin bu anlamdaki duruşuyla anılacağı, bu üstün insanlık vazifesinden dolayı ülkesine bunu yaşatmış olan Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda tekrar şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

“15- 20 sene sonra anlayacağımızı düşünüyorum”

Çocukların en değerli varlıkları olduğunu vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün burada çocukların bir araya gelerek geleceklerine bir umut verebiliyor olmanın ne kadar önemli olduğunu belki bugün tam anlamayabiliriz ama bundan 15-20 sene sonra bugün hayata kendilerini hazırlamak için destek verilen çocukların Türkiye’de ve dünyadaki geldikleri noktayı gördüğümüzde bunun değerini daha iyi anlayacağız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, dünya ülkelerinin Suriye Krizi konusunda üzerine düşeni yapmadığını kaydederek, şöyle dedi; 

“Dünyada medeniyetin, demokrasilerin, insan haklarının en büyük savunucuları bunları dünyaya en iyi şekilde yaydıklarını iddia edenlerin Suriye krizi karşısında veremedikleri sınavdan dolayı tarih önünde yargılanacaklarını da onlara hatırlatmak isterim. Her bir vefat eden, yerinden yurdundan edilen, gözyaşı akıtan çocuğun, genç yaşlı, erkek, kadın olsun onların yüreğinde hissettikleri acıya karşı tarih önünde hesap vermek durumunda kalacaklar. Biz elhamdülillah bu imtihanı alnımızın akıyla veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz Allah’ın izniyle. Biz her kim olursa olsun, her nereden zulüm görürse görsün herkese yardım etmekle emir olunmuş bir medeniyetiz ve bu medeniyetin de evlatlarıyız. Çocukların geleceği için onlara umut olabilmek için bir araya gelen başta Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarımı, tebriklerimi sunuyorum”

Etkinlikte şöhretler karması, Türk ve Suriyeli çocuklardan kurulan minik takımlar gösteri maçında karşı karşıya geldi. Emine Erdoğan, maç öncesi başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

 


Yayın Tarihi: 28/04/2017