Rektör Bilgiç'ten 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı


Rektör Bilgiç'ten 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Mesajı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bilgiç mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Milletlerin kendi kaderlerini kendi hür iradeleri ile tayin etmesi sahip olmaları gereken en temel haklardan birisidir. Bu hak ve hürriyetten hiçbir şekilde vaz geçilmesi, taviz verilmesi ve bu hakka karşı yapılan hiçbir saldırının mazur görülmesi mümkün değildir. 15 Temmuz 2016 günü demokrasimiz ve millî egemenliğimize hain bir saldırıda bulunulmuştur. Milletimiz kendi hür irade ve egemenliğine karşı yapılan bu saldırıya karşı üstün bir fazilet ile direnç göstermiş ve kazandığı zafer ile destan yazmıştır. 15 Temmuz direnişi, halkın devletine, demokrasisine, özgürlüğüne ve istikbaline sahip çıkması açısından parlak bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır.

Bu noktada genel olarak yükseköğretim kurumları ve özelde de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bizler, yeni yetişen nesillerin bir daha bu çeşit örgütlerin ve yapıların hedefi olmaması için, aklın, bilimin ve vicdanın ışığında daha güçlü ve gayretli bir şekilde çalışma irademizi ve bu husustaki kararlılığımızı bir kere daha ifade ediyoruz. Devletimizin bekası, milletimizin refah ve huzuru için temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden FETÖ ve benzeri şer odaklarına karşı mücadelemizi

hukuk çerçevesinde sürdüreceğimizi ve 15 Temmuz ruhunu üniversitemizde daima canlı tutacağımızı özellikle ifade ediyoruz. Ayrıca acı ve ibret verici bu hadiselerin bir daha yaşanmaması için bu destanın yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize, kasteden hainleri ve onların işbirlikçilerini bir kere daha lanetliyor, bu meş’um hadiseyi asla unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bütün kamuoyuna ilan ediyoruz.

Bu vesileyle milletimizin “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü”nü kutluyor, Ömer Halisdemir’in şahsında millet ve devlet yaşasın diye kendi hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, aziz milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. ”


Yayın Tarihi: 13/07/2018