Ordu, 'Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’nda


Ordu, 'Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’nda

Dışişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının düzenlediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığının desteklediği 'Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı (Hestorex) başladı. Antalya Expo Center'da 6 Nisan’da başlayan ve 9 Nisan’da sona erecek olan fuarda Ordu Büyükşehir Belediyesi hazırladığı stantla yerini aldı.

FUARDA ÜLKE TURİZMİNİN TANITIMI HEDEFLENİYOR

Kültür ve turizm potansiyeli açısından önemli bir destinasyon olma özelliği taşıyan ve Antalya’da yapılan Hestourex Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’nın bölge ve ülke turizminin tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor. Hestourex ile Türkiye ve bölge sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturulması hedeflenirken, ülke genelinde turizmde alternatifler yaratarak sezonu 12 aya yaymanın hesapları yapılıyor.

ORDU’NUN TURİZM DEĞERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi standının özellikle son dönemde arkeolojik kazılarda büyük desteğin sunulduğu Kurul Kalesi ve Kibele Heykeli, yaylalar, Cıngırt Kalesi, Ünye Kalesi, kaya mezarlıkları, şelaleler, Çamaş Kanyonu, Perşembe Yaylası’ndaki menderesler, Boztepe Paraşüt uçuşları, Jeep safari, Çambaşı Kayak Merkezi, Altınordu Teleferik, Havalimanı ve Perşembe Bolaman arasındaki Timsah Kayası gibi ön plana çıkan tarihi, doğal ve turistik yerleriyle fuarda ilgi çekmesi bekleniyor.

AÇILIŞA DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU DA KATILDI

6 kıta ve 150 ülkeden 2 bine yakın sektör temsilcisinin yer aldığı, dünyada ve Türkiye'de sağlık ve spor turizminin tartışılacağı Hestourex Fuarı’nın açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından bazı stantları gezen Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesinin de standını ziyaret ederek görevlilerle bir süre sohbet etti.


Yayın Tarihi: 05/04/2017