Terme Kitap Fuarı Açıldı


Terme Kitap Fuarı Açıldı

Terme Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Terme Belediyesi Kitap Fuarı, ilçenin huzur sokağında kitapseverlere kapılarını açtı. Fuar 40 yayınevi ve 55 yazarı ağırlıyor.

Terme Belediyesi’nin düzenlediği ve Terme’de ilk kez düzenlenen Terme Kitap Fuarı, kapıları araladı. İlçenin huzur sokağında gerçekleştirilen açılışa Salıpazarı Kaymakamı ve Terme Kaymakam vekili Hilal Küsmez Günaydın, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve eşi Nuran Kul, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, ilçenin kamu ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yayınevi, yazar ve kitapsever katıldı.

EN GÜZEL DOST

Terme Kitap Fuarının açılış konuşmasını yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme adına önemli bir mutluluğu yaşadıklarını belirterek, “Genç kuşaklarımızı okumaya, hayatı farklı bir şekilde sorgulamaya davet eden onların okuma sevgilerini körükleyen çok özel bir etkinliği sizlerin de destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde böylesi güzel bir kitap fuarının düzenleniyor olmasının mutluluğu içerisindeyim. Yeni kitap fuarlarının da şehre renk kazandıracağını, şehre güzellikler katacağını düşünüyorum. Kitap en güzel dosttur. Bugün bir dost buluşmasında bir araya geldik " dedi.

40 YAYINEVİ, 55 YAZAR

Okumanın önemine de vurgu yapan Başkan Kul, “Çünkü, okumak iyi bir gelecek için en güzel yatırımdır. Yerel yönetimler için de insanlara iyi bir gelecek sağlayacak projeler en güzel yatırımlardır. Bu kapsamda yaptığımız yatırım ve hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek 1. Terme Kitap Fuarı’nı düzenledik. 1 Mayıs’a kadar açık kalacak olan fuarımıza 40 yayın evi, 55 şair, yazar ve sanatçı katılacak. Fuarımız süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuklarımıza yönelik sayısız etkinlik yapılacak. Okuyan ve okutan şehir sloganı ile yapmış olduğumuz bu fuarı geleneksel hale getireceğiz. Kitaplara dokunmak, bilginin kaynağına ulaşmak ve sevdiğimiz yazarlar ile buluşmak adına gerçekleştireceğimiz Terme Kitap Günlerine tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

Ünlü yazar Kahraman Tazeoğlu’nun da yarın saat 14:00’de sevenleri ile buluşacağı etkinlikte Terme’li yazar Senai Demirci ve Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçılarından, yazar Kemal İnci’de yer alacak.


Yayın Tarihi: 24/04/2018