Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samsun'a İkinci Bir Devlet Üniversitesi Açıyoruz"


Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samsun'a İkinci Bir Devlet Üniversitesi Açıyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Samsun’a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre salonunda konuşmasına Samsunluları selamlayarak ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64'lük evet oranı için teşekkür ederek başladı. Erdoğan; " Sevgili Samsunlular, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Buradan Samsun'un tüm ilçelerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Samsum teşkilatlarında vazife yapmış tüm kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ahirete intikal etmiş olanlara rabbimden rahmet niyaz ediyorum.

Samsun 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64'lük evet oranıyla sözünü tuttu ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir seviyeye ulaştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sürecinde de yine Samsun'a en önde olmak yakışır. Bu güzel sonuçta bize olan desteğini ahde vefasını gösteren Samsun'a şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Tabi bu arada yüzde 87 ve yüzde 85'lik evet oranlarıyla tüm Türkiye'de ilk 100 arasında yer alan Ayvacık ve Asarcık ilçelerimizi özellikle tebrik ediyorum. Şimdi önümüzde 2019 seçimleri var. Halk oylamasında araladığımız kapıyı inşallah 2019'da sonuna kadar açarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme kararlılığımızı ortaya koyuyoruz" dedi.

"Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi müjdesi de verdi. Erdoğan; "Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum. Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun üniversitemizin kuruluşu ile ilgili karar önceki gün yükseköğretim kurulumuzda alındı. İnşallah diğer aşamaları da süratle geçerek kanun olarak meclisimizden çıkacak ve üniversitemiz en yakın zamanda eğitim öğretime başlayacaktır. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.


Yayın Tarihi: 23/03/2018