“Zirvede Yaşayan Eserler” Korosu Konseri Keyif Verdi


“Zirvede Yaşayan Eserler” Korosu Konseri Keyif Verdi

Fatsa Belediyesi Konservatuarı tarafından 80'ler ve 90'ların unutulmayan eserlerin seslendirildiği “Zirvede Yaşayan Eserler” korosu konseri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şef Avni Kaysal’ın koro şefliğinde gerçekleşen “Zirvede Yaşayan Eserler” korosu konserine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konserin 2019 yılında yapılmasının planlandığı ancak pandemi nedeniyle bugüne kaldığını belirterek, “20 koro üyesi ve 9 kişilik orkestradan oluşan ekibimiz çok büyük emek sarf ederek bugünlere geldiler. Pandeminin yavaş yavaş normalleşmesi ile birlikte kültür etkinlikler bakımından çok daha zengin bir döneme gireceğimizin müjdesini verebilirim. Ben böylesine güzel bir akşamda koro şefimiz Avni Kaysal önderliğinde birbirinden değerli değerli koro üyelerimize ve orkestramıza pandeminin yoğunluğundan ve stresinden bizleri uzaklaştırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmayan çok değerli Fatsa halkımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

FATSA’NIN YILDIZLARI SAHNEDE

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın yaptığı konuşmanın ardından Yasemin Coci’nin sunuculuğunda konser başladı. Fatsa’nın Yıldızları olarak belirtilen koro üyeleri konserde Şef Avni Kaysal önderliğinde koro olarak Dağlar Dağlar, Züleyha, Gül Ali,  Kızım Seni Ali'ye Vereyim mi, ve Fesuphanallah şarkılarını seslendirdiler.

Solo olarak ise Semra Abalı “Sevemedim Kara Gözlüm”, Pakize Kaplan “Bilsen Uzaklarda Kimler Ağlıyor”, Zekayı Kışan, “Karşıma Geçip de Bana Bakardın” Hüseyin Dutkan, “Kara Gözlüm Kar Yağdırdın Başıma”, Emine Mutlu, “Ayrılık Kolay Değil”  Seyhan Davu, “Unutursun Diye Çok Korkuyorum, Hülya Hakalmaz, “Bir Fincan Kahve Olsam”, Tevfik Taş, “Kim Bilir Bu Gidişin Dönüşü Olacak mı, Tülay Çamaş, “Sevda Yüklü Kervanlar”, Yasemin Sözer, “Karadeniz ve İmera Fera, Eylem Aydın, “Ellerini Çekip Benden, Nihal Ece Ergün, “Yalancısın İnanamam” Yüksel Kaytaz, “Gel Bahtımın Kar Beyazı” ve “Vicdan Azabı” şarkılarını seslendirirken konsere konuk sanatçı olarak katılan  TRT’nin Yıldızım Sensiz Yarışması Birincisi Kandemir Kaytaz, Nedir, Türkülerle Gömün Beni ve Ben De Özledim Ben de” isimli 3 güzel şarkı ile gecenin finalini yaptı.

Konserin sonunda Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran sahneye çıkarak müzisyenleri tebrik ettiler ve koro şefi Avni Kaysal’a bir buket çiçek taktiminde bulundular. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ayrıca tüm solist ve orkestra üyelerine birer gül hediye etti.


Yayın Tarihi: 27/12/2021