Yurtlarda Karantina Uygulaması Sona Erdi


Yurtlarda Karantina Uygulaması Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, pandemi sürecinde 76 ildeki 177 bakanlık yurdunda, dünyanın 97 farklı ülkesinden gelen toplamda 77 bin 441 vatandaşa ev sahipliği yaptıklarını bildirirken, "Yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık" dedi.

Bakan Kasapoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarıyla ilgili istatistiki bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin koronavirüsle en etkili mücadeleyi gösteren ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Gururla ifade etmeliyim ki ülkemiz sağlık altyapısı ve tedavi uygulamalarında dünyanın nasıl en başarılı ülkelerinden biriyse yine bu salgın sürecinde karantina uygulamalarıyla ve öğrenci yurdu altyapısıyla da en nitelikli karantina uygulaması açısından model bir ülke olmuştur. Son 18 yılda hayata geçirilen sessiz devrimler sayesinde aynı tarımda, teknolojide, savunma sanayiinde, eğitimde, ulaştırmada olduğu gibi sağlıkta da ne seviyelere yükseldiğimizi bütün dünyaya gösterdik. Bununla birlikte karantina uygulamasıyla da öğrenci yurtları açısından ne kadar müthiş bir altyapımızın olduğuna da tüm dünya şahit oldu" diye konuştu.

"Şimdi de yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık"

Bakan Kasapoğlu, kademeli olarak normalleşme sürecinin başladığını hatırlatarak, "(Yurtlarda) Karantina uygulaması sona erdi. Şimdi de yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık. Yurtlarımız görevlerini tamamladı ve 700 bine yakın kıymetli gençlerimiz için dezenfekte edilmeye, temizlenmeye ve hazırlanmaya başlandı. Bu süreçte bütün vatandaşlarımıza yurtlarını ve odalarını fedakarca tahsis eden öğrencilerimiz en büyük teşekkürü hak ediyorlar. Verdikleri emanetleri, çok kısa bir süre içerisinde asıl sahiplerine, değerli öğrencilerimize iade edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: gsb.gov.tr


Yayın Tarihi: 04/06/2020