Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi’nden ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ Konferansı


Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi’nden ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ Konferansı

Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ konulu konferans düzenledi.

Her yıl 1-7 Mart’ta kutlanan Yeşilay Haftası tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Yurt genelinde yapılan etkinliklerle madde bağımlılığına dikkat çekmek isteyen Yeşilay tarafından çeşitli konferanslar veriliyor. Bu kapsamda etkinliklerini sürdüren Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi, Yeşilay Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Erbil’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Bağımlı Olma, Özgür Ol’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Altınordu Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Yeşilay Cemiyeti Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin, Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi yönetim kurulu üyeleri, daire müdürleri, idareciler ve vatandaşlar katıldı.

ERBİL: “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR”

Yeşilay Ordu Şubesi tarafından gerçekleştirilen konferansta Yeşilay Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Erbil tarafından dinleyicilere madde bağımlılığı ve bu durumun önlenmesi için gerekenler anlatıldı. Madde bağımlılığı sürecinin belli bir dönem içerisinde olduğunu ifade eden Erbil, bu süreçte karşılaştıkları zorlukları ve nasıl hareket ettiklerini paylaştı. Konuşmasında, Isparta’da kurulan Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) himayesindeki merkez sayesinde madde bağımlısı gençleri hayata nasıl kazandırdıklarına da değinen Erbil, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

ESKİ BAĞIMLI DUMAN, DERS NİTELİĞİNDE BİLGİLER VERDİ

Isparta’da da kurulan ve uyuşturucu bağımlısı gençlerin hayata kazandırılmasında büyük öneme sahip merkez de tedavi gören ve sağlığına kavuşarak aynı merkezde eğitmen olarak çalışan İsmail Duman ise uyuşturucu bağımlılığı sürecini anlattı. Uyuşturucuya nasıl başladığını, aşama aşama anlatan İsmail Duman, ailelerin ve herkesin bu konuda hassasiyet göstermesini istedi.

Düzenlenen program yapılan konuşmaların ardından sona ererken katılımcılara çiçek takdim edildi.


Yayın Tarihi: 01/03/2018