Yeni Üniversite Çarşamba'da Kurulmalı


Yeni Üniversite Çarşamba'da Kurulmalı

Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu ve yönetim kurulu, dernek merkezinde basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Samsun'a yapılacak yeni üniversitenin Çarşamba ilçesindeki kampüse kurulması gerektiğini belirten Sadettin Sarıoğlu, “ yeni üniversitenin kapatılan Canik Başarı Üniversitesi alanına kurulması konuşuluyor, ancak Çarşamba oradan daha elverişli, yeni üniversite Çarşamba'da kurulmalı” dedi.

Yeni Üniversitenin Çarşamba’daki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'ne kurulmasını istediklerini belirten başkan Sarıoğlu şunları söyledi;  “Hemşehrimiz merhum Mustafa Kemal Güneşdoğdu Çarşamba’ya yeni bir devlet üniversitesi kazandırmak için 40 milyon TL’den fazla birikimini bağışladı. Hayatı boyunca elde ettiği bütün mal varlığını 2010-2016 yılları arasında Çarşamba’da kendi adıyla kurulan kampüsteki Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Yeni Tıp Fakültesi dersliklerinin yapımına harcamıştır. Biz de dernek olarak bunların takipçisi olduk. Bu yıllar arasında 3 fakülte binası yapımı ve derslik yapımında 40 milyon TL’yi aşan bir harcama ile ablasıyla birlikte Samsun’da ikamet ettiği konutunu ve bütün birikimini bu uğurda harcamıştır”

Yeni üniversitenin Çarşamba’da olması gerektiğini ifade eden Sarıoğlu, konuşmasının devamında: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart’ta AK Parti İl Kongresi’ndeki konuşmasında Samsun’a yeni devlet üniversitesi kurulacağı müjdesini vermiştir. Fakat yeni üniversitenin Samsun şehir merkezinde FETÖ ile mücadele kapsamında el konulan Canik Kampüsü’ne kurulacağı söylenmektedir. FETÖ’nün yaptırdığı bu yerin imkânları çok sınırlıdır. Samsun’un merkezinde bir tepede ormandan ve hazineden alınan 50 dönümlük bir alandaki 2 binadan ibarettir. Ulaşım ağı ve hitap ettiği bir bölgesi yoktur. Tamamen OMÜ gölgesinde kalacaktır. Hâlbuki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nün ulaşım ve hitap ettiği bölge açısından son derece elverişli yapılacak ilavelerle 150 dönüm üzerinde bir alana sahiptir. Bütün birikimini Çarşamba’da kurulacak yeni devlet üniversitesinin yapımına bağışlamış Güneşdoğdu’nun vasiyetinin de takipçisi olarak talebimiz, Samsun’da kurulacak olan yeni üniversitenin Çarşamba’da Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü merkezi olacak şekilde düzenlenmesidir” diye konuştu. 


Yayın Tarihi: 23/04/2018

Diğer Resimler

Yeni Üniversite Çarşamba'da Kurulmalı
Yeni Üniversite Çarşamba'da Kurulmalı