Yeni Türkiye Yolunda Konferansları Ses Getirdi


Yeni Türkiye Yolunda Konferansları Ses Getirdi

Canik Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun Yeni Türkiye'nin inşasında ortaya koyduğu Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi sürecine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi Samsun ve Türkiye’de ses getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda ortaya koydukları Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ne katkı sağlamak amacıyla Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda Konferanslar Serisi şehirde büyük ses getirdi. İlkinde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün Başkanlık Sistemi'ni anlattığı konferanslar serisinin ikincisinde Yeni Anayasa konusunu Samsunlularla paylaşan AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop da büyük ilgi gördü.

GÖREVİMİZ SADECE YOL, BİNA YAPMAK DEĞİL

Türkiye'nin artık geri dönülmez önemli bir dönüşüm sürecine girdiğine vurgu yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu süreç, sadece bugünü değil, geleceğimizi de yakından ilgilendiriyor. Biz de Canik Belediyesi olarak bu dönüşüme kayıtsız kalmadık ve Yeni Anayasa ile Başkanlık Sistemi sürecine katkı sağlamak için konferanslar serisi düzenliyoruz. Çünkü belediye olarak bizim görevimiz sadece yol, kaldırım, bina yapmak değildir. Belediyeler aynı zamanda ülkenin değişim ve dönüşümüne katkı sağlayan kurumlardır. Ülkemizin ve milletimizin selameti için çalışan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek vermeyi, Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamayı görev sayıyoruz" dedi.

ŞEHİRDE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Canik Belediyesi olarak her zaman farklı ve öncü olmayı kendilerine ilke edindiklerini ifade eden Genç, "Sıradan belediyecilik yapmıyoruz. İstedik ki halkımız, insanlarımız Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasanın neden gerekli olduğunu doğru bilsin, iyi bilsin. Sağdan soldan duyma yalan, aslı olmayan ya da eksik bilgilerle ülkemizin geleceği için son derece önemli olan bu konuya yabancı kalmasın. Şimdi görüyoruz ki konferanslar serimiz şehrimizde büyük ilgi uyandırdı. Bizim amacımız zaten Türkiye'nin değişim ve dönüşümü için son derece önemli bulduğumuz Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ni insanlarımızın konuşması tartışmasıydı. Bunu başarmış olmanın onurunu yaşıyoruz" diye konuştu.

KONFERANSLAR DEVAM EDECEK

Millete hizmet aşkıyla çıktıkları yolda asla yorulmayacaklarını belirten Genç, "Konferanslar serisinin ilkinde AK Parti İstanbul Milletvekilimiz sayın Metin Külünk beyefendi, Canik Kültür Merkezi'nde Başkanlık Sistemi'ni anlattı. Oldukça da yoğun ilgi gördü ve faydalı olduğuna inanıyorum. İkincisinde de AK Parti MKYK Üyesi ve Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Şentop hocamız Yeni Türkiye Yolunda Yeni Anayasa konulu konferansta bizlerle birlikte oldu. Konferanslar serimize katılım göstererek katkı sağlayan her iki önemli siyaset adamımıza ve Samsunlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza destek amacıyla düzenlediğimiz bu konferanslar serisi Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa gerçekleşene kadar devam edecek" şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 07/02/2016