YEDAŞ’ta Akın Şahin Dağıtım Direktörü ve Genel Müdür Vekili Olarak Atandı


YEDAŞ’ta Akın Şahin Dağıtım Direktörü ve Genel Müdür Vekili Olarak Atandı

YEDAŞ’ta Dağıtım Operasyonları Koordinatörü olarak görev yapan Akın ŞAHİN, Dağıtım Direktörü ve Genel Müdür Vekili olarak atandı.

Elektrik dağıtım şebekesinin geliştirilmesi, güçlendirilmesi, teknolojik uygulamaların entegrasyonu amacıyla müşteri teknik hizmetleri, şebeke yönetim ve dağıtım teknolojileri ve optimizasyonu süreçlerini yöneten Akın ŞAHİN, görevi 1 Şubat 2018 tarihinde Sayın Rıdvan AKTÜRK’ten devraldı.

Dünyada ve Türkiye’de Bir İlk Olan Alçak Gerilim Şebeke İzleme Sistemi Geliştirilme Sürecini Yönetti

YEDAŞ’ta Dağıtım Direktörü ve Genel Müdür Vekili olarak atanan Akın Şahin, şebekenin uzaktan yönetilmesi, izleme sistemlerinden gelen verilerin birbirleriyle ilişkilendirilerek anında analiz edilmesi ve sahaya hızlı müdahale amacıyla Şebeke Yönetim Merkezleri kurulmasına liderlik etti. Dünyada ve Türkiye'de ilk ve tek olan, yurt dışında da büyük beğeni toplayan Alçak Gerilim Şebeke İzleme Sisteminin geliştirilmesi ve teknolojinin saha süreçlerine uygulanması amacıyla Mobil İş Gücü Yönetimi gibi önemli projelerin hayata geçirilme sürecini yönetti.

Akın ŞAHİN, eğitimini Fırat Üniversitesi Elektrik Mühendisliği alanında tamamladı. Kamu döneminde ve özelleştirme sonrasında Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım firmasında 36 yılı aşkın süredir yöneticilik deneyiminden sonra 2016 yılında YEDAŞ ailesine katılmıştı.


Yayın Tarihi: 07/02/2018