Trafikte Uyulan Her Kural Hayata Bağlar


Trafikte Uyulan Her Kural Hayata Bağlar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, trafikte yeni uygulamaya konulan Yaya Önceliği Projesi'ni övdü ve, "Trafikte uyulan her kural bizi hayata bağlar" dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yaya Öncelikli Trafik Güvenliği temasıyla kutlanan Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla trafikte yaşanan sorunları anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programa katıldı. Demir,  trafikte yeni uygulamaya konulan Yaya Önceliği Projesi'ni övdü ve, "Trafikte uyulan her kural bizi hayata bağlar" dedi.

'TRAFİK GÜVENLİĞİ'NİN ÖNEMİ

Emniyet İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve Vali Osman Kaymak, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz,  İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağoğlu, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, kurum müdürleri, kaymakamlar, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin de yer aldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Trafik Güvenliği'ne dikkat çekti. 

'BELİRLEYİCİ FAKTÖR SÜRÜCÜDÜR'

Her yıl düzenlenen Trafik Haftası'nın, her yaşta vatandaşın dikkatini trafik ve trafik güvenliği konusu üzerine çekerek bu konuda daha duyarlı toplum oluşturmayı hedeflediğini söyleyen Mustafa Demir, ayrıca şu açıklamayı yaptı:

"Trafik kurallarına uymak insanın kendine ve çevresine duyduğu saygının bir tezahürüdür ve medeni bir insan olmanın gereğidir. Şunu asla unutmamalıyız ki uyulan her kural bizi hayata bağlar. Trafikte en önemli unsurun insan olduğu, yolun durumuna, araca ve yol güvenliğine, azami dikkati gösterecek sürücülerin, trafiğin belirleyici faktörü olduğu yadsınamaz bir gerçektir. 2019 yılının yaya öncelikli Trafik Yılı ilan edilmesi nedeniyle 2019 yılı trafik haftasının teması da, 'Trafikte yaya önceliği' oldu. Başlatılan  bu proje oldukça önemli. Çünkü yayalar trafikte korunmasız faktörler. Projenin önemini toplumun her kesimine, sürücülere, yolculara, çocuklara gençlere herkese anlatmamız lazım. Bu bilinci tüm vatandaşlarımızda oluşturmamız lazım. İnşallah Trafik haftası da buna vesile olacak."

Etkinlikte ayrıca açılan stantlar gezildi, trafik konulu resim, şiir kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.


Yayın Tarihi: 05/05/2019