Atıklar Ekonomiye


Atıklar Ekonomiye

Kavak Belediyesi’nden Sıfır Atık Projesine tam destek. Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız,” Gelecek nesilleri düşünmek zorundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan, “Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Kavak Belediyesi ’de ilçe de atık toplama alanları oluşturmaya başladı.

Kavak Belediyesi Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, yaptığı açıklamasında, ‘Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya amacıyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca uygulanan, ‘Sıfır Atık Projesi' kapsamında bizde Kavak’tan yaptığımız çalışma ile destek sağlıyoruz. Bu amaçla belediye binamız başka olmak üzere ilçe de belli noktalarda atık toplama alanları oluşturuyoruz” dedi.

Hem ülke ekonomisine destek sağlamak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için başlatılan “Sıfır Atık “ projesinin önemine değinen Ayyıldız,” Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, ham madde ihtiyacının sürekli artış gösterdiği bir dünyada tasarruf, geri dönüşüm ekonomik bir tercih değil, sorumluluktur. İşte bu nedenle 'sıfır atık' prensibini bir yaşam kültürüne dönüştürmek için bizde ilçemizde belediyemiz öncülüğünde kapsamlı bir çalışma başlattık. Ülkemiz ve gelecek nesillerimiz için bu kampanyanın başarıya ulaşması amacıyla tüm gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Açıklamasında yaklaşık 1 ton kağıdın geri dönüşümü ile 17 ağacın kesilmesinin önlendiğini belirten Kavak Belediyesi Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, özel sektör kuruluşlarını ve vatandaşları ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında duyarlı olmaya davet etti.


Yayın Tarihi: 30/10/2018