Atakum'da Fırınlara Şafak Operasyonu


Atakum'da Fırınlara Şafak Operasyonu

Ekmek ve simit üreten 24 fırına şafak operasyonu yaparak sabaha karşı denetleme gerçekleştiren Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hijyen kurallarını hiçe sayan bir fırını mühürledi.

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri şafak operasyonu ile ilçedeki ekmek ve simit fırınlarına kontrol baskını yaptı. Fırınların hijyen koşullarının ve ürünlerin gramajlarının denetlendiği kontroller kapsamında 24 ekmek ve simit fırını denetlendi.

GÖZÜMÜZ ÜZERLERİNDE
Denetlemeler sırasında hijyen kurallarına uygun koşullarında eksiklik olduğu tespit edilen 13 fırına ihtar cezası verilirken bir fırına da mühür vurularak kapatıldı. Denetimlerin sürekli olarak sürdüğünü ifade eden Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Serkan İren, “Gıda konusunda hataya, ihmale asla müsaade etmeyiz. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat kontrollerini sürdürüyor. Bu anlamda kontrollerimizin dışında, vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar da bizim için son derece önemli. Unlu mamuller üreten ekmek ve simit fırınlarına yönelik gece saatlerinde başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren bir kapsamlı denetleme gerçekleştirdik. Bu denetlemelerimizde 24 üretim yerini kontrol ettik. Kurallara uymadıkları belirlediğimiz 13 fırına, eksiklerinin bir an önce giderilmesi uyarısında bulunarak ihtar cezası verdik. Ayrıca bir fırına hijyen koşullarını sağlayamadığı gerekçesiyle kapatma cezası vererek üretimini anında durdurduk ve mühürledik” dedi.

VATANDAŞIMIZA DA İŞ DÜŞÜYOR
Üretim yerlerinin hijyen koşullarını vatandaşların da dikkatle takip etmesinin önemine dikkat çeken Zabıta Müdürü Serkan İren, “Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak üretim yerlerini yakın takipte tutuyoruz. Vatandaşlarımız da bu anlamda kendilerini sorumlu hissetmeli ve uygun koşulların olmadığından şüphelendikleri, gramajı düşük ekmek satıldığına inandıkları fırınları bize bildirmeli. Kimsenin, vatandaşımızın sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Buna asla müsaade etmeyiz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 15/02/2016