Altınordu Belediyesi’nden Deprem Bölgesinde 24 Saat Sıcak Yemek


Altınordu Belediyesi’nden Deprem Bölgesinde 24 Saat Sıcak Yemek

Depremin ilk gününden itibaren Başkan Aşkın Tören’in koordinasyonunda birçok ekip ve ekipmanı ile deprem bölgesine konuşlanan Altınordu Belediyesi, büyük felaketin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Altınordu Belediyesi, Adıyaman merkezde depremden etkilenen vatandaşlar ve sahada çalışan ekipler için oluşturduğu günlük 20.000 kapasiteli Sahra Mutfağında 24 saat Sıcak Yemek hizmeti veriyor. Sahra mutfağında her gün pişirilen sıcak yemekler depremzede aileler başta olmak üzere polis, asker, arama-kurtarma görevlisi ve kamu çalışanlarına ikram ediliyor. 

BAŞKAN AŞKIN TÖREN “YAŞADIĞIMIZ ACININ EN BÜYÜK İLACI KARDEŞLİĞİMİZ VE DAYANIŞMAMIZ”

Afet Koordinasyon Başkanlığınca görevlendirildiği deprem bölgesinde yaralarının sarılması için çalışmalarına devam eden Başkan Aşkın Tören, eşi Ayfer Tören ile birlikte Altınordu Belediyesi tarafından kurulan sahra mutfağını ziyaret etti.

Yemek dağıtım standında bölge halkına ve sahada çalışan ekiplere sıcak yemek ikramında bulunan Başkan Tören, birliğin beraberliğin ve dayanışmanın yaşanan büyük acının en büyük ilacı olduğunu vurguladı.

Devletin tüm imkanları ile ilk andan itibaren bölgede seferber olduğunu dile getiren Başkan Tören “Devlet Millet Elele Bölgede. Ülkece hepimizi yasa boğan deprem felaketinin yaralarını sarmak için büyük Ordu Ailemiz adına bulunduğumuz bölgede Adıyaman Malazgirt mahallesinde depremden etkilenen vatandaşlarımız ve sahada cansiperane çalışan ekiplerimiz için oluşturduğumuz günlük 20.000 kapasiteli Sahra Mutfağında 24 saat Sıcak Yemek hizmetimiz devam ediyor. Hem çalışanlarımızı yerinde gördük hem de eşim Ayfer ile birlikte sıcak yemek dağıtımına katılarak vatandaşlarımızın acılarını paylaşma imkânı bulduk. Birlik beraberlik içerisinde Devlet-millet el ele vererek bu zor günleri de en kısa sürede atlatacağız” açıklamasında bulundu.

Sıcak yemek dağıtımının üç öğün değil 24 saat devam ettiğini belirten vatandaşlar tüm Ordu’ya Altınordu’ya ve Ordululara teşekkür ettiler. 


Yayın Tarihi: 16/02/2023 - 15:27