Kızılay'dan Afrin'in Köylerindeki Ailelere Sıcak Yemek İkramı


Kızılay'dan Afrin'in Köylerindeki Ailelere Sıcak Yemek İkramı

Suriye’deki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, Afrin’in Yukarı Divan ve Deyr Ballut köylerinde yaşayan yaklaşık 1000 kişiye sıcak yemek ikramında bulundu.

Afrin’de terörden kurtulan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam eden Türk Kızılayı, Yukarı Divan ve Deyr Ballut köylerindeki sivillere çorba, kuru fasulye, pilav ve yoğurt ikram etti. Sıcak yemeğin yanı sıra ve kuru gıda yardımı da yapıldı. Dağıtım programına bizzat katılan Genel Müdür Dr. İbrahim Altan’a, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu da eşlik etti.

 Yardım malzemelerini alan çoğu kadın ve çocuktan oluşan siviller, teşekkürlerini ifade ettiler.

Altan: “Sivillere yönelik yardımlarımıza devam ediyoruz”

Mağdur olan sivil halka en kısa sürede yardım ulaştırdıklarını vurgulayan Genel Müdür Altan, “Zeytin Dalı Operasyonu süresince sivillere yönelik yardımlarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda terör unsurlarının temizlendiği Yukarı Divan ve Deyr Ballut köylerine de yardım malzemelerimizi ulaştırdık. Bir gecede yaklaşık bin kişilik yemek dağıtımı gerçekleştirdik.” ifadesinde bulundu.

Sivillerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışacaklarını belirten Güllüoğlu da, Afrin'de AFAD ve Türk Kızılayı olarak başta gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere sivillerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: .kizilay.org.tr


Yayın Tarihi: 19/03/2018