Vali Osman Kaymak Samsunspor’u Ziyaret Etti


Vali Osman Kaymak Samsunspor’u Ziyaret Etti

Boluspor Maçında Stadı doldurup Samsunspor’a destek olalım

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsunspor’u ziyaret ederek, futbolcuların antrenmanını izledi.

Samsunspor ziyaretinde yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Osman Kaymak, Boluspor maçı öncesi Nuri Asan Tesisleri’nde antrenman yapan futbolcuları izleyerek, moral verip başarılar diledi.

Antrenman öncesi bir konuşma yapan Samsunspor Teknik Direktör Besim Durmuş, Gaziantepspor maçında yaşanan böyle bir kazanın bir daha yaşanmayacağının sözünü verip, ziyaretlerinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ederek, Boluspor maçından galibiyetle ayrılacaklarını söyledi.

Alınan mağlubiyetin biran önce unutulması gerektiğinin altını çizen Vali Osman Kaymak, “Gaziantepspor maçının sonucu hepimizi üzdü. Her zaman söylüyoruz. Siz görevinizi en iyi şekilde yapacaksınız sonucu etmek Allah’ın işidir. Aldığımız sonuç kötüydü ama hayat devam ediyor. Geçmişe takılıp kalmamak lazım. Önümüze bakacağız. Bu şehir sizden çok şey bekliyor. Bizler, tüm Samsun olarak Samsunspor’un küme düşmesini değil, Süper Lig’e çıkmasını hedefliyoruz. Bu hedef için de beraber çalışmamız lazım. Çok güçlü bir takımız. Samsunspor çok büyük bir takım. Zaman zaman, ‘Oyuncular bu kulübü hak ediyor mu? Oyuncular, bu büyüklüğü dolduruyor mu?’ sözleri söyleniyor. Kadroda bulunan oyuncularımız çok kaliteli ve iyi oyuncular. Milletin sizlere karşı güveni yüksek.  Her biriniz hakkında çok güzel geri dönüşler var. Bu çocuklar böyle değil, daha iyisini yaparlar deniyor. Yabancı oyuncularımız, yerli oyuncularımız ve yeni katılan genç oyuncularımızın bundan daha fazlasını yapacağını umit ediyor. Siz sezon başında Play-Off oynayacak bir takımdınız. Size spor kamuoyunun bakış açısı budur.

Arkadaşlar, Play-Off oynayıp, Süper Lig’e çıkacak güçte bir takımsınız. Tabi, arkadaşlarınızın bir kısmı takımdan ayrıldı. Biz Elazığ gibi takımı yendik, lider Rizespor ile berabere kaldık. Güçlü takımları yenebiliyoruz, güçsüz takımlara da yenilebiliyoruz. Demek ki bu da sporun doğasında var. İnsanın farkı hatalardan ders almasıdır. Ders alacağız, geçmişe takılıp, gemilerimiz batmış gibi davranmayacağız. Mücadelenize devam edin. Sizlere güveniyoruz. Bundan sonraki süreçte Gaziantepspor’u 3-0 yenmiş gibi moralli bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Taraftarlara da seslenen Valimiz Sayın Osman Kaymak, “Samsunspor taraftarlarına da sesleniyorum. Her şehrin zor günleri vardır. Samsunspor zor günler yaşıyorsa seyirci olmayalım. Samsunlular, gelin stadımızı doldurun. 30 bin kişilik stadımız var. 5 bin kişi gelince seviniyoruz. Stadımızda en az 10 bin kişi olsun. Taraftar takımın 12. kişisidir diye söylenir. Futbolcu kardeşlerimiz de taraftarlar maça ilgi gösterince bunun gücünü görüyor. Arkanızda sizi destekleyen taraftarlar varsa, oyuncular da daha güzel oynuyorlar. Kimse desteklemezse oyuncuların ayakları gitmez. Bu anlamda Samsunlular da pazar günkü Boluspor maçında stadı doldurup, her zaman olduğu gibi Samsunspor’a destek olsunlar. Samsunspor’un tekrar hedefine doğru ilerlemesini istiyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Boluspor maçı öncesi futbolculara tek tek tokalaşarak başarılar diledi.

Ziyarete ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Yayın Tarihi: 13/03/2018