Vali Kaymak’tan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı


Vali Kaymak’tan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizde aile kavramı ve anlayışı çağdaş hukuk anlayışına uygun olarak medenî kanun esaslarına göre kurulmuş; toplumsal uzlaşının en önemli şartlarından olan kadın erkek eşitliği sağlanmıştır. Ülkemiz, kadınlarımıza dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok ülkesine de ilham kaynağı olmuştur.         

Kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda köklü bir geleneğe sahip olan ülkemiz, kadınların siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere hayatın her alanında katılımlarının artırılmasına ve kadının toplum içindeki statüsünün güçlendirilmesine büyük önem vererek kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi alanında kayda değer ilerleme sağlanmıştır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Şuna kâni olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu kadınlarımız, birçok ülkede ki kadınlara göre oldukça ileri bir konum elde etmişlerdir.

Ülkemize hizmetleriyle değer katan, genç nesillere ışık tutan, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız tüm dünya kadınlarına örnek olmakta; geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza annelik vazifesi gibi kutsal bir görevi de fedakârca yerine getirmektedirler.

Kadına karşı her türlü şiddet ve baskının ortadan kaldırılması için devletimizin sergilediği kararlı duruşa tüm vatandaşlarımızın verdiği destek, toplumumuzu daha da güçlü kılmaktadır.  Milletimiz ile bir bütün halinde Valiliğimiz, bağlı kurum ve kuruluşlarımız ve kolluk kuvvetlerimiz ile kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşamımızın her halinde varlıkları ile onurlandığımız, toplumun temel taşı olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”


Yayın Tarihi: 06/03/2020