Vali Kaymak Samsun İnternet Gazetecileri Cemİyeti Üyeleri İle Bir Araya Geldi


Vali Kaymak Samsun İnternet Gazetecileri Cemİyeti Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sedat Öksüzoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Öksüzoğlu ve yönetim kurulu üyelerini Valilik makamında kabul eden Samsun Valisi Osman Kaymak, yerli otomobil fabrikasının Samsun'da yapılması ile ilgili geçtiğimiz günlerde Samsun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir rapor sunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu raporda yerli otomobilin üretim yeri ile ilgili en avantajlı şehrin Samsun olduğunu vurguladıklarını belirten Vali Osman Kaymak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye, Samsun'a yaptıkları ziyarette, yerli otomobilin Samsun'da üretilmesi ile ilgili hazırlamış olduğumuz raporu sunduk. Bu raporda Samsun'un yerli otomobil için en avantajlı il olduğu ile ilgili detaylı bilgiler yer alıyordu. Samsun olarak bizim yerli otomobilin Samsun'da üretilmesini istememiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu karşılandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendisine sunduğumuz rapor sonrası bu konuda yerli otomobili yapacak olan işadamlarının kararı vereceğini söyledi. Biz bu konuda gereken çalışmaları yapıyoruz. Yerli otomobilin üretim yeri eğer Samsun olursa, bu şehir çağ atlar. Bizimde istek ve temennimiz bu yönde" dedi.

Samsunspor ile ilgili  de açıklamalar yapan Samsun Valisi Osman Kaymak, takıma bir kez daha sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, "Samsunspor inşallah küme düşmeyecek. Biz bu konuda işadamlarımızdan Samsunspor'a ellerinden gelen desteği vermelerini istiyoruz. Başlattığımız Samsunspor'a yardım kampanyası belirli bir aşamaya gelerek takıma maddi destek sağladı. Biz bu yardımların devam etmesinden yanayız. Samsunspor küme düşerse şehirde küme düşer. Biz bunun olmasını istemiyoruz. O yüzden Samsunspor'a şehirin sahip çıkması gerekiyor." diye konuştu.

Ziyarette, Samsun İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sedat Öksüzoğlu'da Samsun Valisi Kaymak'a cemiyet ve internet gazeteleri ile ilgili bilgiler verdi.

Samsun'da internet gazeteciliğinin saygın bir meslek olarak görülmesi ve kabul edilmesi için İnternet Gazetecileri Cemiyeti'ni kurduklarını kaydeden Öksüzoğlu, "Sayın Valim, cemiyetimiz yönetim kurulu ve üyeleri yıllarını bu mesleğe vermiş meslektaşlarımızdan oluşuyor.  Hepsi bu mesleğin içinde yetişmiş ve bu meslekten başka hiç bir iş ile ilgilenmemiş kişiler. İnternet gazeteciğide bu konuda bir yasa olmadığı için şehrimizde için her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu durum yıllarını bu mesleğe vermiş olan bizler açısından da olumsuz görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle, internet gazeteciliğinin şehrimizde doğru algılanması için meslektaşlarımızla biraraya gelerek cemiyetimizi kurduk." dedi.

Ziyaretin sonunda Samsun Valisi Osman Kaymak, İnternet Gazetecileri Cemiyetine başarı dileyerek, kendisininde bir çok haberi internetten takip ettiğini söyledi.


Yayın Tarihi: 26/03/2018