Vali Kaymak 81 İlden Gelen 350 Dağcıyı Havza'ya Uğurladı


Vali Kaymak 81 İlden Gelen 350 Dağcıyı Havza'ya Uğurladı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Milli Mücadele'nin 100.Yılında OMÜ Doğa Sporları Kulübü Üyeleri ve Samsun Dağcılık İl Temsilcisi sporcularının katılımıyla Tütün İskelesi'nde düzenlenen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüş programına katılarak, 25 Mayıs'ta Havza İlçemizde olacak 81 ilden 350 dağcıyı uğurladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Değerli dağcı sporcu kardeşlerim öncelikle Samsun’a hoş geldiniz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a gelişlerinin 100. Yılı kutlamalarına devam ediyoruz. Bu çerçevede ocak ayından itibaren Samsun pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bundan dolayı Samsun olarak onurluyuz, gururluyuz. Ana programımız 19 Mayıs 2019 tarihinde yapıldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri Samsunumuza geldiler. İl dışından çok sayıda misafirlerimiz oldu. Gerçekten Samsun ve Türkiye büyük bir coşkuyla kutlamaları yaptık.

Değerli arkadaşlar, 100 yıl önce Anadolu işgal altında, umutlar tükenmiş ve büyük bir yokluk sürüyor. Mondros mütarekesi gereği bizden istenen orduları terhis etmek, orduların silahlarının bırakılması ve düşman kuvvetlerinin emrine girmekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’ya gelerek bu gerekçeleri kabul etmedi. Atatürk halkını örgütleyerek liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı Samsun’dan başlatarak zafere ulaştı. Bugün bizler hür bağımsız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hayatımızı sürdürüyorsak, uluslararası arenada güçlü bir devlet olarak yolumuza devam edebiliyorsak, bunu Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize borçluyuz. O yönüyle Milli Mücadele ruhunun diri tutulması lazım. Bu güzel coğrafya Anadolu kolay yurt edinilmiyor. Hala bu toprak üzerinde birilerinin emelleri ve niyetleri var. Onlara karşı vereceğimiz en güçlü cevap birlik, beraberliğimiz ve bu milli iradenin, milli mücadele ruhunun diri olduğunun gösterilmesidir.

Bugün dağcı kardeşlerimizi 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’dan çıkarak Havza’ya gidişlerini temsilen buradan Havza’ya uğurlayacağız. 25 Mayıs’ta inşallah Havza’da olacaksınız. Ben gerçekten anlayışınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu duygu ve inancın sizlerin vasıtasıyla tüm gençlere yayılması lazım. Bu vatan sevgisi ve Milli Mücadele ruhudur. Bu zorlu yolculuğa çıkacak dağcı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Vali Osman Kaymak, konuşmasının ardından 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü Havza'da yapılacak törende göndere çekilmek üzere Havza Kaymakamı Metin Yılmaz’a teslim edilecek Türk Bayrağımızı yürüyüşe katılan en genç ve en yaşlı sporcuya öperek teslim etti.

Tütün İskelesi’nden Atatürk Bulvarı'na kadar sporcularla yürüyen Vali Osman Kaymak daha sonra sporcuları Havza’ya uğurladı.

81 ilden 350 dağcı, Ondokuz Mayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (OMDAK) üyeleri ve Samsun Dağcılık İl Temsilcisi sporcuların katılımıyla 'Ulusal Kurtuluş Mücadelesi 11. Anma Yürüyüş’ programına ayrıca, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu da katıldı.


Yayın Tarihi: 22/05/2019