Üniversiteli Gençler Samsun'da Buluştu


Üniversiteli Gençler Samsun'da Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genç Yeşilay Topluluğu ile birlikte ortaklaşa düzenlediği ‘Yeşilay Kampı’ Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde başladı.

Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu bir hafta geçirmesi amaçlanan kamp programı içerisinde, bağımlılıklar hakkında önleyici eğitimlerin yanı sıra, sosyal medya ve proje döngüsü eğitimi de verilecek. Kamp boyunca doğa sporları yapma imkanı bulacak olan gençler, eğitmenler tarafından ebru sanatını, el sanatları ve müzik aletleri çalmayı da öğrenecek. Üniversiteli 80 gencin katıldığı kamp, 25 Eylül’de sona erecek.

Gençlerin sosyalleşmesi adına bu kampları çok önemsediklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

"Farklı illerden çok sayıda genç öğrencimiz, bu kamplar sayesinde hem yeni yerler görüyor, hem de yeni insanlarla tanışma imkanı buluyor. Bunların yanı sıra çeşitli aktivitelerle hem bilgi sahibi olup hem eğlenceli zamanlar geçiren öğrencilerimiz, sanatsal ve kültürel faaliyetler içerisinde de yer alarak geleceklerini belirliyorlar. Bu nedenle bakanlık olarak ülkemizin geleceği olan gençlerimizin her alanda daha iyi gelişim gösterebilmesi adına üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğiz."

 


Yayın Tarihi: 23/09/2016