Türkiye ve İstanbul Dev Finale Hazır


Türkiye ve İstanbul Dev Finale Hazır

Manchester City ve Chelsea, 29 Mayıs 2021'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde karşılaşacak. Maç yerel saatle 22.00'da başlayacak.

29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin fantastik bir karşılaşma olması bekleniyor.

Yarı finallerin ardından Chelsea, Real Madrid'i eledi ve Manchester City PSG'yi devirdi. Şimdi, İstanbul'un ikonik stadyumunda Avrupa'nın en büyük ödülü için karşı karşıya gelecekler.

İki İngiliz ekibinin buluşmasının gerçek bir dev çatışması olması bekleniyor.

Hem Manchester City hem de Chelsea, Avrupa'nın en büyük takımlarını eleyerek finalde oynamaya hak kazandı. City finale turnuva boyunca tek bir yenilgi yaşamadan girerken, Chelsea sadece bir maç kaybetti.

Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City, C Grubu'nda başladı ve FC Porto, Olympiacos ve Olimpik Marsilya'nın arasında birinci oldu.

Manchester City daha sonra son 16 turunda Mönchengladbach'ı her iki maçı da 2-0 kazanarak eledi ve çeyrek finale yükseldi.

The Citizens daha sonra Borussia Dortmund'u yenerek yarı finale yükseldi. İstanbul yolundaki son rakibi, ikinci maçta Etihad Stadyumu'nda 2-0'lık galibiyetle toplamda 4-1 yendikleri PSG oldu.

Diğer taraftan Chelsea, maçlarına E Grubu’nda başladı. İspanya'nın Sevilla, Rusya'nın FC Krasnodar ve Fransa'nın Stade Rennais takımıyla oynayan Chelsea, 14 sayı ile bir sonraki tura adını yazdırdı.

16 turunda Atletico Madrid ile karşılaşan Chelsea, deplasmanda ilk maçı 1-0 kazandı. İkinci maçta rakiplerini 2-0 yendiler ve çeyrek finale yükseldiler.

Teknik direktör Thomas Tuchel yönetimindeki The Blues, çok daha iyi hale geldi ve çeyrek finalde FC Porto ile karşılaştı.

İlk maçı deplasmanda 2-0 kazanan İngiliz takımı, ikinci maçta rakibine 1-0 kaybetmesine rağmen yarı finale yükseldi.

Son olarak Chelsea yarı finalde İspanyol devi Real Madrid ile ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İkinci maçta Chelsea, Real Madrid'i 2-0 yenerek finale adını yazdırdı ve İstanbul biletini aldı

 Kaynak: tff.org


Yayın Tarihi: 08/05/2021