Tüfekci: ‘’Öğrencilerimize 8 Bin TL Burs Desteği Sağlayacağız’’


Tüfekci:  ‘’Öğrencilerimize 8 Bin TL Burs Desteği Sağlayacağız’’

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatlarının kalitesini artırmak için çok çalıştıklarını, fatura, ulaşım ve 8 bin TL burs desteği sağlayacaklarını söyledi.  

Ekonomik sıkıntılardan en çok yara alan kesimin gençler ve öğrenciler olduğunun altını çizen İmren Nilay Tüfekci, ‘‘Gençlerimiz, öğrencilerimiz yıllardır unutuluyor, görmezden geliniyor. Hayatlarının en güzel yıllarında öğrencilerimiz ne eğitimlerini ne gençliklerini tam anlamıyla yaşayamıyorlar. İlk olarak değişmesi gereken başlıklardan biri bu meseledir. Gençleri mutlu ve umutlu hale getirmeden kimse yarınlardan bahsedemez. Bizimle birlikte 19 Mayıs Gençliği Türkiye’nin en donanımlı ve mutlu gençliği olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi 31 Mart itibariyle sosyal belediyeciliğin adresi olacak. Belki de en önemlisi bu şehirde gençler ve öğrencilere her zaman siyaset üstü bakılacak’’ diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZE 8 BİN TL BURS DESTEĞİ VERECEĞİZ

Samsun tarihinin en büyük destek paketinin detaylarını açıklamaya devam eden İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tüfekci, pakette öğrencileri de unutmadıklarını söyleyerek, ‘‘Öğrencilerimizin sosyalleşmeye ihtiyacı var. Öğrencilerimizin eğitim hayatlarını başarılı bir şekilde yürütmesine ihtiyacı var. Öğrencilerimizin başı kira, elektrik, su, doğalgaz, ulaşım, yemek ücretleriyle büyük dertte. Türkiye’nin geldiği noktada ailelerimizin de durumu ortada. Bir anne ve babanın en çaresiz kaldığı an, bütün ömürlerini uğruna feda ettikleri evlatlarına yeterince destek olamamaktır. Biz Samsun’da ne çaresiz bir aile ne de parasızlıktan eğitim hayatı sekteye uğramış bir öğrenci, bir genç istemiyoruz. Öğrencilerimize burs da vereceğiz, fatura desteği de vereceğiz, ulaşımı da en uygun şekliyle kullanmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu. 

ULAŞIMDA KOLAYLIK SAĞLAYIP FATURAYA DESTEK OLACAĞIZ

Şehirde on binlerce üniversite öğrencisinin bulunduğunu ve bu gençlerin, eğitim hayatında daha aktif ve verimli olabilmesi için maddi sıkıntılarına destek olmayı hedefleyen Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, ‘‘Öğrencilerimizin eğitim hayatlarını maddi sıkıntılardan uzak sürdürmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizin su faturalarına her ay 100 TL indirim yaparak destek olacağız. Rahatça gezerek sosyalleşebilmeleri için de her ay 20 binişi ücretsiz hale getirmekle kalmayarak, kampüs içi ulaşımlarını da tamamen ücretsiz hale getireceğimizin sözünü veriyorum. Öğrencilerimiz rahatça gezsin, dolaşsın, sosyalleşsin, eğitimlerini kaliteli bir şekilde alsınlar diye, elimizdeki tüm imkanları kullanacağız. Biz gelecek nesillerimize inanıyoruz. Onlar da bize inansın ki Samsun’u hep birlikte bir öğrenci cenneti şehir haline getirelim’’ dedi.


Yayın Tarihi: 20/02/2024 - 19:11