Tüfekci: “23 Yıl Yetmedi 5 Yıl Daha Menfaat İstiyorlar”


Tüfekci: “23 Yıl Yetmedi 5 Yıl Daha Menfaat İstiyorlar”

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, ara vermeksizin devam ettiği seçim çalışmaları kapsamında Yabancılar Pazarı’nda esnaf ve vatandaş ile buluşarak, “ Hem esnafımız zor durumda hem de vatandaşımız. Ancak ne esnafın yüzüne bakan var ne de vatandaşın” diye konuştu.

Sosyal belediyecilik anlayışının Samsun Büyükşehir Belediyesinin yanından bile geçmediğini ifade eden Tüfekci, “ Son beş yıla baktığımızda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, esnafın onca zorluk yaşamasına rağmen bırakın destek olmayı bir selamı, ‘Nasılsınız’ diyerek hatır dahi sormadığını görüyoruz. Esnaf ise kirasını ödeyemez durumda. Borç batağında. Pandemi süreci dahil olmak üzere herhangi bir şekilde esnafın yanında olmadılar. Bu insanların tek geçim kaynağı bu. Ailelerini sormadılar. 5 yıl boyunca esnaf kan ağlarken Samsun Büyükşehir Belediyesi sadece kendi bildiğini yaptı. Yapılan yerleri yıkmak, yıktığı yerleri yeniden yapmakla meşgul oldu. O da yetmedi iftar vakti taksicilerin yerini yıktılar. Yani odağında zerrece Samsunlunun olmadığı bir anlayış sergilediler. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum. Bu taraflı tarafsız herkesin gördüğü, yaşadığı ve maalesef üzüldüğü bir gerçek. Şimdilerde Hızlı Samsun dedikleri, gerçek belediyecilik dediklerine ise hiç kimsenin inandığı yok. Samsun artık değişimden yana büyük bir tavır sergiliyor” şeklinde konuştu. 

Siyaset mühendisliği yaparak toplumda hiçbir karşılığı kalmamış söylem ve yönetim anlayışını sırf kendi menfaatleri için tekrar iş başına getirmek isteyenlerin olduğunun altını önemle çizen İmren Nilay Tüfekci, “ Bir kesim var ki ne vatandaş, ne esnaf, ne istihdam, ne fabrika, ne gençler, ne kadınların içinde bulunduğu durumla zerre ilgileri yok. Tek dertleri 5 yıl daha bu şehri kendi menfaat çizgisinde tutabilmek. Halk zaten umurlarında değil, tek düşünceleri işlerine gelecek olanın yeniden başkan seçilmesi. Oynanan oyun bu sefer daha büyük. Hedef ise kendi keselerini doldurmak. Yani Samsun ve Samsunlu umurlarında değil. Seçim mühendisliği yaparak, Samsun’u dizayn etmeye çalışıyorlar. Yani doğdukları, büyüdükleri, ekmeğini yedikleri şehre ihanet etmekten zerre geri durmuyorlar. Başaramayacaklar. Bu sefer olmayacak. Halka rağmen siyaset artık son günlerini yaşıyor. 23 yıldır şehri getirdikleri noktadan kendileri bile memnun olmayanlar proje açıklıyor.  Kendi söylediklerine kendileri inanmıyor. Açıkladıkları projeleri savunmak ise toplum mühendisliği yapanlara düşüyor” diye konuştu. 

Yabancılar Pazarı Derneği Başkanı Aladdin Sayın ve Oda Başkanı Olcay İnaç ziyaretleri dolayısıyla İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’ye teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.


Yayın Tarihi: 23/03/2024 - 20:43