TŞOF Başkanı Apaydın: “Benzin ve Motorin Zamları Geri Alınmalı”


TŞOF Başkanı Apaydın: “Benzin ve Motorin Zamları Geri Alınmalı”

“Esnafımıza mutlaka ticari akaryakıt verilmeli”

“Akaryakıt zamları piyasaların düzenini bozuyor”

“Piyasa bu zamları kaldıramaz”

“Akaryakıt zamları a’dan z’ye tüm ürünlere yansır”

“Bu zamlar enflasyonu iyice atrırır”

“Şoför esnafımız bu zamların altından kalkamaz”

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ekonomik dengeyi bozacağını, enflasyonu iyice artıracağını  belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın,  “Enflasyonla mücadele ederken akaryakıta yapılan zamlar lokomotif olarak tüm ürünlerin fiyatına yansıyor. Piyasa bu zamları kaldıramaz ve ekonomik dengeler bozulur. Benzin ve motorin zamları acilen geri alınmalı. Şoför esnafımız artık bu zamları kaldıramaz halde” dedi.

TÜM SEKTÖRLER AKARYAKIT ZAMMINDAN OLUMSUZ ETKİLENİR

Benzin ve motorine yapılan son zamların piyasalar için olumsuz olduğunu ve acilen geri alınması gerektiğini söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın “Benzin ve motorine yapılan zamlar başta şoför esnafımız olmak üzere tüm kesimleri olumsuz etkilemektedir. Başta sigorta, muayene, MTV ve yedek parça olmak üzere her alanda yapılan son zamlar şoför esnafımızı oldukça olumsuz etkilemekte. Bu zamlar hiç şüphesiz piyalara zam olarak ve enflasyonun artışı şeklinde yansımaktadır.

Brent Petrolün varili 110 dolarlardan bugün 74-75 dolar seviyesine kadar düşerken ülkemizde bu kadar akaryakıta zam yapılması artık esnafımızı zamlar altında ezmektedir. Zaman kaybedilmeden bu zamlar geri alınmalı ve esnafımıza ticari akaryakıt verilmelidir.  Üst üste yapılan bu zamlar başta esnafımız, çiftçiler ve sanayiciler olmak üzere tüm kesimlere olumsuz yansır. Çünkü üretimde en önemli maliyet unsurlarından biri akaryakıttır. Akaryakıta yapılan zamlar adeta enflasyonla mücadeleye darbedir. Çiftçinin mahsulünden tutun da esnafın tezgahına koyduğu ürüne kadar her şeyin fiyatına yansır. Tam da enflasyon düşüş eğilimine geçmişken bu zamlar geri alınmalı” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 05/01/2024 - 10:40