Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’dan Samsun Valisi Şahin’e Ziyaret


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’dan Samsun Valisi Şahin’e Ziyaret

       Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Samsun Valisi Şahin’i Ziyaret Etti

        Ziyarete bir konuşma yapan Trabzonspor Başkanı Muharrem USTA, “Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun bizim için aynı şeyi ifade etmektedir. Bu şehirlerimiz Doğu Karadeniz Bölgesi'nin kardeş şehirleridir. Bu şehirlerimizin her biri bizim için çok önemlidir. Tabi ki aynı bölgede olmamız dolayısıyla sporu da işin içine koyduğumuz zaman sporun da bir dostluk olduğunu hemen hatırlarsak, hem aynı bölgenin şehirleri,  kardeş şehirler, sporun dostluk çağrısı bizi Samsun’a getirtmek için özel bir neden oluşturmuyor.

        Biz Samsunluyuz, Orduluyuz, Giresunluyuz, Trabzonluyuz, Rizeliyiz, Artvinliyiz. Samsun’da bizim Trabzon' da bizim onun için burası bizim evimiz. Trabzon'da sizlerin evidir. Samsun sık sık geldiğimiz bir şehirdir. Burada Trabzon'lu ve Samsun'lu çok dostlarım var. Bu gün de Samsun'a gelerek Sayın Valimizi ziyaret etmek istedik. Sayın Valimizi ziyaretimin ardından Samsunspor’u da ziyaret edeceğim. Orası da bizim sayılır. Bu sporun gerçekte ruhunda var olan kardeşliğin bir göstergesidir. Sayın Valimize bizleri kabul ettikleri için çok teşekkür ediyorum”dedi.

        Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında,  “Ben öncelikle Sayın Başkan'a hoş geldiniz diyorum. Başkanlığını da kutluyorum. Sayın Başkan inşallah Trabzonspor’u çok güzel noktalara getirecektir. Trabzonspor’un başarısı bir Karadenizli olarak bizleri de sevindirmektedir. Çünkü şampiyonluğun, yine eskiden olduğu gibi İstanbul’dan ara sıra Karadeniz’e kayması gerekiyor. Trabzonspor’un Süper Lig’de şampiyonluğa oynaması en azından bizleri sevindirir. Tabi gönül arzu eder ki, Samsunspor’da Süper Lig’de yer alsın. Samsunspor’un Süper Lig’e çıkması Samsun’a çok şey kazandıracaktır. 

        Gençlik ve Spor Bakanımızın Samsun'lu olması dolayısıyla fırsat buldukça kendilerine düşüncelerimi arz ediyorum. Özellikle yabancı futbolcu sayısının Türkiye’de artık çok fazla olması bir futbolsever olarak beni incitiyor. Çünkü 75-80 milyon nüfusa ulaşmış bir ülkenin aslında dışarıya futbolcu ihraç etmesi gerekiyor. Onun için bu anlamda Trabzonspor örnek bir modeldi. Bu uygulamayı inşallah Sayın Başkanımız tekrar Trabzon’da, sonra da Karadeniz’de uygulamaya koyar. Başkanın bu gün bizleri ziyaret etmesi dolayısıyla kendilerine çok teşekkür ediyorum. Samsun ziyaretinin verimli geçmesini diliyorum.”dedi.

        Ziyarette ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük de hazır bulundu.


Yayın Tarihi: 19/02/2016