Togar'dan Öğrencilere Önemli Çağrı


Togar'dan Öğrencilere Önemli Çağrı


'Karadeniz 2. Kitap Fuarı' açılışına katılan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Eğitim ve öğretime verdiğimiz önemin gittikçe arttığı bugünlerde ilçemizde böyle bir fuar açılması hem ilçe halkımız hem de bölge halkı için çok önemlidir" dedi.


Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde 150 yayın evi ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımı ile açılan 'Karadeniz 2. Kitap Fuarı' bugün ziyaretçilerini kabul etmeye başladı. Açılışa katılan ve tüm stantları tek tek ziyaret eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği'nin düzenlemiş olduğu bu fuarın, insanların okumaya teşvik edilmesine yönelik önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. 

Eğitim ve öğretimle alakalı ilçede yapılan yatırımlar ve projeler hakkında TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği yetkililerine bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde eğitim ve öğretim anlamında ciddi projeler ve yatırımlar yapıyoruz. Bizim önceliğimiz çocuklarımız. Çocuklarımızın eğitim ve öğretim ile alakalı hangi eksikleri varsa onları tespit etmek ve sorunları anında gidermek bizim başlıca görevimiz olmalı. Çünkü, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları için bu şart" dedi. 

Togar, sözlerine şöyle devam etti; "Bugün bu önemli fuarın ilçemizde açılması bizler için ayrı bir şans. Çünkü ilkokul, orta okul ve lisede okuyan çocuklarımız bu fuarı gezecekler ve buradan kendileri de faydalanacaklar. Burada binlerce çeşit kitap olduğunu görecekler. Unutmayalım ki, kitaplar daha güzel ve daha uygar bir toplum olma konusunda yol göstericidir. Bu anlamda ilçemizde, hatta Samsun'da özellikle tüm öğrencilerimizin bu fuarı mutlaka ziyaret etmelerini ve buradan faydalanmalarını kendilerine tavsiye ediyorum."


Yayın Tarihi: 22/02/2016