Togar, “Tüm Basın Mensupları Bizim Mesai Arkadaşımızdır”


Togar, “Tüm Basın Mensupları Bizim Mesai Arkadaşımızdır”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tekkeköy Belediyesi Saklı Bahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Öncelikle gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin emek harcayan, ter döken tüm basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum. Dünyanın en zor mesleklerinden birini layıkıyla icra eden sizler doğru, tarafsız bir şekilde dünyanın her yerindeki haberi bizlere iletiyorsunuz. Gerçekten çok zor ve ulvi bir görevi yerine getiriyorsunuz. Basında çalışan sizler her türlü konuyu tarafsız doğru bir şekilde gece gündüz, iklim şartları ne olursa olsun yedi gün yirmi dört saat bizlere aktarıyorsunuz. Yani ülke ve dünya gündemi dahil tüm gelişmeleri kamuoyu sizlerden öğreniyor. Bizlerde sizler gibi mesai kavramı gözetmeksizin çalıştığımız için sizlere mesai arkadaşlarımız diyebilirim. Bizlerin yapmış olduğu ve yapacak olduğu tüm çalışmaları projeleri, hizmetleri ve yatırımları insanlarımıza sizlerin sayesinde ulaştırıyoruz. Sizlere bu konuda bir kez daha teşekkür ediyorum. 45 aylık dönemde belediyeciliği bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve 24 saat prensibi ile çalışarak ilçemiz de yapmış olduklarımızı herkes biliyor ve görüyor. Bugün buraya teşrif edip bizleri onurlandırdığınız için siz güzide basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kez daha tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Togar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Basının emek isteyen, halkın müşterek sesi olduğunu dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu manada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü önemli bir gündür. Gazetecilik mesleği, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir mesleğin yanında toplumun doğru bilgilenmesini ve aydınlanmasını sağlayan önemli bir hizmet ile olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazeteciler, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir temel taşı olarak görülmüştür.

Ülkemizde de basının durumu, her geçen gün daha iyi yönde bir seyir izlemektedir. İfade özgürlüğü noktasında öncülük eden gazetecilik mesleği, toplumu düşünmeye ve araştırmaya sevk eden önemli unsurlardan biridir. Çalışma şartları noktasında önemli sorunları olmasına rağmen basın mensupları, her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön palanda bulundurmayı bilmişlerdir. Böyle önemli bir görevi icra eden mesleğine âşık ve milletin ortak sesi olan bütün gazetecileri ve basın emekçilerinin, internet, gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmaların da başarılar diliyorum’’ dedi.


Yayın Tarihi: 08/01/2018