Terörle Mücadelede Hedefe Ulaştığımız Zaman OHAL’i Kaldıracağız


Terörle Mücadelede Hedefe Ulaştığımız Zaman OHAL’i Kaldıracağız

‘Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz’ panelinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL tartışmaları ile ilgili olarak “Bütün huzursuzluklar bittiği zaman OHAL’i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL’i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL’i kaldırmayı beklemesin” dedi.

Türkiye’nin insan hakları alanında özellikle son 15 yılda kat ettiği mesafenin ‘sessiz devrim’ olarak adlandırıldığını hatırlatarak, demokrasiyi güçlendirmek için attıkları adımların önemli bir bölümünün insan hakları konusundaki eksikleri gidermeye özgürlükleri genişletmeye yönelik olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda yaşanan bizzat kendisinin de maruz kaldığı yanlışların bir daha tekerrür etmemesi için hukuki altyapıyı ve uygulamayı baştan sona değiştirdiklerini dile getirdi.

Daha demokratik, daha özgür, daha müreffeh, daha huzurlu, daha güvenli bir Türkiye yolunda attıkları adımlarla vatandaşlara yönelik tüm ayrımcılıkları ortadan kaldırdıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çalışmaları ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışla yürüttüklerini, yaptıkları reformların pusulasının bu olduğunu ifade etti ve “Fakat enteresan olan şu, şimdi bize şunu söylüyorlar: OHAL’i ne zaman kaldıracaksınız? Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL’i kaldıracağız. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL’i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL’i kaldırmayı beklemesin” açıklamasını yaptı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 14/07/2017